logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Vizes vb 2022: A magyarok hétfő délelőtti eredményei

Milák Kristóf és Kenderesi Tamás is továbbjutott előfutamából 200 méter pillangón a vizes vb-n. Rajtuk kívül is több magyar ugrott medencébe a Duna Arénában. Mutatjuk a magyarok hétfő délelőtti eredményeit.

 

Milák és Kenderesi is elődöntős 200 méter pillangón

A címvédő Milák Kristóf a legjobb, míg Kenderesi Tamás a nyolcadik idővel jutott elődöntőbe 200 méter pillangón hétfőn, a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokság harmadik versenynapján.

Erről bővebben IDE kattintva olvashat.

Gál Olivér 28. lett 50 méter mellen

A 21 éves magyar versenyző egyéni legjobbjától (27.64) elmaradva, 28.26 másodperces idővel csapott a célba, így nem jutott a 16 fős elődöntőbe.

Kicsit túl sokat siklottam a rajt után, így a lehúzásom nem sikerült, utána az úszással próbáltam visszajönni a többiekre, de a vége kaparás lett. Szerettem volna egy másodperccel ennél jobb időt úszni, de az ötven méter ilyen, vagy kijön, vagy nem” – értékelt a vegyes zónában Gál Olivér.

Ebben a számban a szokásoknak megfelelően sok volt a kizárás – a rajt után egy delfinező mozdulat engedélyezett –, a videós elemzések után ezúttal nyolcan jutottak erre a sorsra.

Pádár Nikolett 18. lett 200 méter gyorson

Pádár Nikolett 18. lett 200 méter gyorson hétfőn, a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokság harmadik versenynapján.

A 16 éves versenyző, aki a magyar küldöttség egyik legfiatalabb tagja, egyéni legjobbjától (1:57.91) majdnem pontosan egy másodperccel elmaradva, 1:58.90 perces idővel csapott célba, így második tartalék a 16 fős elődöntős mezőnyre.

A futam után Pádár elmondta, abból a szempontból csalódott, hogy nagyon szerette volna még egyszer leúszni a távot, ugyanis délután mindig jobban megy neki, délelőtt még soha nem tudta 1:59 percen belül teljesíteni a 200 gyorsot. Hozzátette: előzetesen úgy gondolta, hogy „ilyesmi idővel” be lehet jutni az elődöntőbe, ezért talán ebben az úszásában még maradt is.

Kalmár Ákos 21. 800 méter gyorson

Kalmár Ákos a 21. helyen végzett 800 méter gyorson hétfőn, a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokság harmadik versenynapján.

A 22 éves magyar versenyző egyéni legjobbjától (7:52.34) jócskán elmaradva, 8:06.64 perccel csapott a célba, így nem jutott a döntőbe.

Kalmár a vegyes zónában elmondta, az edzések jól mennek ugyan, de a versenyeken nincs meg az „utazósebessége”, a hajrában pedig mindig is gyengébb volt. Hozzátette, a tokiói olimpiára rendkívül keményen készült, az ötkarikás szereplése nem úgy sikerült, ahogyan szerette volna, ezt követően pedig egy minimális pihenőt követően újra edzésbe állt. Megjegyezte, talán ez hiba volt, ugyanis azóta mentálisan elfáradt.

Hungler Szabina 17. a szinkronúszók egyéni szabadprogramjában

Hungler Szabina a 17. helyen végzett a szinkronúszók egyéni szabadprogramjának selejtezőjében hétfőn a Margitszigeten zajló világbajnokságon.

A 21 éves magyar versenyző a Gladiátor című Oscar-díjas film egyik betétdalára mutatta be gyakorlatát, amelyet a bírók 75,8667 ponttal jutalmaztak.

Hungler Szabina a selejtezőt követően elmondta, nem volt könnyű, hogy a 29 fős mezőnyből utolsóként szólították, mert már kora reggel elkezdték a bemelegítést. Hozzátette, az egyesületükben egy korábbi csapattársa szólózott erre a dalra, ami nagyon tetszett neki, és „ki tudta adni magát” benne.

A 12-es döntőbe a legmagasabb pontszámmal (94,5667) a japán Inui Jukiko jutott.

Az egyéni szabadprogramban a versenyzőknek két és fél percük (plusz-mínusz 15 másodperc a zene függvényében) van arra, hogy minél kreatívabb gyakorlatot mutassanak be, a lehető legtöbb elemmel. A bírák ezt követően a művészi benyomás, a végrehajtás, illetve a nehézség alapján pontozzák a kűrt. Más „rokon sportágakkal” ellentétben itt nem egy előre meghatározott nehézségi szintű gyakorlatot mutatnak be a versenyzők, hanem a „menet közben” bemutatott elemek, illetve azok kivitelezése alapján történik a pontozás.

Az egyéni szabadprogramban rendkívül sűrű a mezőny, ráadásul itt mindenki azt mutathatja be, amiben kiemelkedik.

A sportág egyeduralkodói az oroszok, ők viszont az ukrajnai háború miatt nem vehetnek részt a világbajnokságon. A legutóbbi, 2019-es vb-n kizárólag a highlight kűrben győzött más nemzet képviselője, ebben a számban ugyanis akkor nem volt orosz induló.

Ajánljuk még