logo

Műsorújság

Rendkívüli

Milák bemelegített a keddi döntőre – a legjobb idővel jutott tovább az előfutamból

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hajrá, magyarok! Nekik szurkolhatunk hétfőn a vizes vb-n

| Szerző: hirado.hu
Öt év után ismét Magyarország ad otthont a vizes világbajnokságnak, amelynek versenyei július 3-ig tartanak. A hirado.hu mindennap megmutatja, kik azok a magyar versenyzők, akikért az aktuális versenynapon szoríthatunk. Hétfőn olimpiai bajnok úszónk, Milák Kristóf is vízbe ugrik, emellett a női vízilabdacsapat is megkezdi csoportküzdelmeit.

 

Frissítés:

Június 20., hétfő:

9:00: Úszás – előfutamok

  • férfi 50 m mell (Gál Olivér)
  • női 200 m gyors (Pádár Nikolett)
  • férfi 200 m pillangó (Milák Kristóf, Kenderesi Tamás)
  • férfi 800 m gyors (Kalmár Ákos)

18:00: Úszás – elődöntők, döntők

  • férfi 200 m gyors – döntő
  • női 1500 m gyors – döntő
  • férfi 50 m mell – elődöntő
  • női 100 m hát – döntő
  • férfi 100 m hát – döntő
  • női 200 m gyors – elődöntő
  • férfi 200 m pillangó – elődöntő
  • női 100 m mell – döntő

21:00: Vízilabda – csoportmérkőzés (A csoport)

  • Magyarország–Kolumbia (női)

Milák és Kenderesi is megkezdi a selejtezőket

Ma mutatkozik be legerősebb egyéni számában Milák Kristóf a hazai rendezésű vizes vb-n. Olimpiai bajnokunk hétfő délelőtt a 200 méter pillangó előfutamában, majd – reményeink szerint – az esti elődöntőben ugrik medencébe.

„A még mindig csak 22 éves klasszis 200 pillangón gyakorlatilag verhetetlen. A szám olimpiai, világbajnoki és Európa-bajnoki címvédője, és mindhárom világeseményen ő tartja a rekordot. Aki látta, sosem feledi az 2019-es, kvangdzsui vb-n úszott döntőjét, amelyben fantasztikus úszással, 1:50,73-as időeredménnyel adta át a múltnak egy bizonyos Michael Phelps világcsúcsát. De nem ám hajszállal, hanem nyolc tizeddel! Mondani sem kell, Budapesten is abszolút aranyesélyesként indul kedvenc számában” – olvasható az m4sport.hu elemzésében.

A számban nem Milák lesz az egyetlen magyar hiszen bemutatkozik Kenderesi Tamás is. A szám döntőjét kedd este rendezik, reméljük mindkét magyar érdekelt lesz – a hab a tortán a kettős éremszerés lenne.

Hosszú hetedik, Szabó hatodik lett az úszó-vb vasárnapi döntőiben

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú a szám világcsúcstartójaként és a legutóbbi négy világbajnokság győzteseként, azonban már korántsem favoritként készült a fináléra, mivel nyolcadik helyen jutott be úgy, hogy idei legjobbját három századdal múlta felül. A döntőben a 33 esztendős magyar úszó valamivel erősebben kezdett, mint egy nappal korábban, a táv felénél viszont már lassabb volt. Végül 2:11.37 perccel csapott célba, ami ugyan gyengébb, mint az elődöntős ideje, azonban egy helyet így is előre lépett összesítésben.

Nagyon boldog vagyok, amiért újra döntőt úszhattam és átélhettem, milyen hazai közönség előtt versenyezni. Csodálatos érzés volt, hogy az első pillanattól az utolsóig biztattak, és ugyan hetedikként szálltam ki a medencéből, de akkor is ünnepeltek” – nyilatkozta Hosszú, akinek a közönség soraiból egy párnát dobtak be, amin a „Jó pihenést bajnok” felirat olvasható.

Ezzel kapcsolatban megjegyezte, ő ezt úgy értelmezte, hogy két szám között – legközelebb kedden úszik majd 200 méter pillangón – regenerálódni tudjon.

A számot az amerikai Alex Walsh nyerte, egy másodperccel és egy századdal elmaradva Hosszú 2015-ben felállított világcsúcsától.

Szabó Szebasztián, a szám Európa-bajnoka a szombati elődöntőben mindössze egy századdal maradt el országos csúcsától (22.91), így az ötödik idővel várta a finálét. A rajtot ugyan jól kapta el a győriek 26 éves versenyzője, aki 2019-ben Kvangdzsuban ötödik volt ebben a számban, azonban 23.01 másodperces idejével az érmekért folyó harcba nem tudott beleszólni.

A helyezés miatt egy picit csalódott vagyok, hiszen ez a kedvenc számom, de tegnap és ma is nagyon élveztem az úszást, hallani, ahogy a közönség a nevemet skandálja. Azt gondolom, a vb-érem bennem van, már csak az a kérdés, mikor jön ki” – mondta a vegyes zónában Szabó.

A számot az amerikai Caeleb Dressel nyerte – megszerezve ezzel pályafutása 15. világbajnoki címét – a 42 éves brazil Nicholas Santos előtt. A dél-amerikai veterán a sportág történetének első negyedik „x-es” érmese lett.

A délelőtti programot Mihályvári-Farkas Viktória zárta 1500 méter gyorson. A tokiói olimpián 400 méter vegyesen hatodik, Eb-ezüstérmes sportoló rendkívül izgult, és végül egyéni legjobbjától majdnem 24 másodperccel elmaradva, 16:26.21 perces eredménnyel a 12. lett.

Ajánljuk még