logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A videó után kérdés sincs! Megmutatjuk, hogy gyalázták az angol szurkolók a magyar himnuszt

| Szerző: hirado.hu
Olvasónk küldte a botrányos felvételt.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, botrány előzte meg az Anglia–Magyarország labdarúgó Nemzetek Ligája-mérkőzést, ahol magyar labdarúgó-válogatott történelmi győzelemmel 4-0-ra nyert. A kezdő sípszó előtt ugyanis a hazai szurkolók kifütyülték a magyar himnuszt és gyalázták a magyarokat.

Későbbi beszámolók szerint, pontosan a következőket skandálták:
„Tudjátok, kik vagytok, tudjátok, kik vagytok, rasszista szemetek, tudjátok, kik vagytok!”

Olvasónk pedig a mérkőzést követően elküldte, hogy hogy hangzott ez pontosan élőben és láthatóan nem elszigetelt esetről van szó.

Egyébként az angol válogatott a meccseket térdeléssel szokta indítani és előszeretettel oktat ki másokat úgy, hogy tavaly is botrány volt abból, hogy a közösségi médiában elszabadultak az indulatok miután Anglia elveszítette tizenegyespárbajban az Európa-bajnoki döntőt Olaszország ellen. Mint ismert, három fekete játékos hagyta ki a tizenegyeseket és rengeteg rasszista megjegyzést kaptak ezért.

 

A magyar labdarúgó-válogatott kedden 69 év után diadalmaskodott újra a szigetországban. A nemzeti együttes legutóbb 1953-ban győzött Angliában, akkor az Évszázad mérkőzésén a Puskás Ferenc fémjelezte Aranycsapat diadalmaskodott 6-3-ra.

A sors fintora, hogy az angol szurkolók torkuk szakadtából fütyültek és üvöltöztek a meccs elején magabiztosan, majd a végén elkeseredettségükben: az angol játékosok ugyanis a közönség hangos pfújolása és fütyülése kíséretében hagyták el a pályát. Míg a magyarok a maroknyi Angliába elutazott szurkolójukkal együtt énekelték el a mérkőzés végén is a himnuszt, s ünnepelték a teljesen megérdemelt sikert.

Szalai Ádám, a válogatott csapatkapitánya a meccs után megköszönte a magyar szurkolóknak, hogy nem ültek fel a provokációnak.

Azzal szeretném kezdeni, hogy ez az összecsapás már az első percben eldőlt, egy olyan szurkolótábor ugyanis, amelyik nem ül fel a rivális drukkerek provokációjának, már meg is nyerte a meccset” – fogalmazott a 34 éves futballista.

Az angolok később sem tudták megemészteni az óriási zakót, hisz 1928 óta nem szenvedtek ekkora vereséget hazai pályán, mint a magyarok ellen. 94 éve a skótoktól kaptak ki 5-1-re. Azt a meccset mai napig emlegetik, de most már a magyarok elleni mérkőzés is bevonul a futballtörténelembe.

A Daily Mail egyenesen úgy fogalmazott, hogy a magyar válogatott gulyáslevest csinált az angolokból.

The Sun összeállítása pedig rámutatott arra, hogy a legnagyobb vereségeket Magyarországtól szenvedték el az angolok. A brit bulvárlap a Twitteren tette közzé „petícióját”, amelyben olvasói támogatásával azt kéri, hogy a háromoroszlánosoknak többé ne kelljen a magyarok ellen játszaniuk.

Videónkban újra megmutatjuk a magyar csapat csodás góljait 40 másodpercben összefoglalva!

Ajánljuk még