logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: Leírhatatlan volt a hangulat a magyar öltözőben

| Szerző: hirado.hu
Orbán Viktor miniszterelnök a helyszínen, Wolverhamptonban segített kiszurkolni a magyar labdarúgó-válogatott történelmi 4–0-s diadalát Anglia ellen, sőt a kedd esti mérkőzés után Szalai Attila csapatkapitány kérésére személyesen gratulált a magyar játékosoknak az öltözőben.

 

„Nagyon ritkán fordul elő, hogy bemegyek a csapat öltözőjébe, a legutóbb jó tíz éve, a hollandiai 5–3-as vereségünk után tettem ilyet”nyilatkozta a miniszterelnök a Nemzeti Sportnak.

„Most azonban a csapatkapitány, Szalai Ádám kérésére személyesen gratuláltam a válogatott tagjainak, leírhatatlan volt a hangulat a magyar öltözőben.”

Orbán Viktor a mérkőzés után elegáns visszafogottsággal csak annyit írt a 4–0-s végeredmény mellé, hogy „Most kell szerénynek lenni”.

A kormányfő, ha csak teheti, elutazik a magyar válogatott mérkőzéseire, és különösen büszke lehet a felcsúti Puskás Akadémián kinevelt Sallai Roland és Nagy Zsolt góljaira: a két akadémista összesen három gólt szerzett a négyből, Sallai éppen úgy kettőt lőtt az angoloknak Angliában, ahogyan a legendás 6–3-as magyar diadal alkalmával Puskás Ferenc.

„A kérdés már csak az, mit fogunk csinálni életünk hátralévő részében”

– mondta viccesen Orbán Viktor, aki korábban több alkalommal utalt már arra, hogy a kormányzása alatt az elmúlt 12 évben újjáépített magyar labdarúgásnak új csúcsokra kell törnie.

A nemzeti tizenegy legutóbb 1953-ban győzött Angliában, akkor az „évszázad mérkőzésén” a Puskás Ferenc fémjelezte Aranycsapat diadalmaskodott 6–3-ra. Az angol válogatott 94 éve, 1928 óta nem szenvedett ilyen nagy gólarányú vereséget hazai pályán.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még