logo

Műsorújság

Lényeges

Magyar csoda Angliában! – Nézze újra a magyar csapat történelmi győzelmét

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Focicsoda Wolverhamptonban négy felvonásban – szurkolói videókon az angol kapituláció

| Szerző: hirado.hu
A magyar szurkolók a mérkőzés ideje alatt megmutatták, hogyan és mennyit tudnak segíteni a nemzeti együttesnek – emelte ki Szalai Ádám csapatkapitány a magyar szurkolók érdemeit, akik „tizenkettedik emberként” kiszurkolták a magyar labdarúgó-válogatott 4-0-s győzelmét anglia ellen kedd este Wolverhamptonban. A magyar szurkolók helyszíni videói segítségével felidézzük a megunhatatlan gólokat és a fergeteges hangulatot.

 

A Nemzetek Ligája-mérkőzés első negyedórája a kölcsönös erőfelmérés jegyében telt, az első rendes magyar gólhelyzetre a 16. percig kellett várni. Ekkor egy veszélytelennek tűnő szituációban a nagymamája révén magyar származású Callum Styles harcolt ki szabadrúgást, amiből Sallai Roland – a védő John Stones és Aaron Ramsdale kapus „segítségével” – megszerezte a válogatott vezető gólját.

Az első találat megadta a találkozó alaphangját, az összes magyar mezőnyjátékos összeölelkezése a gól után pedig a csapat egységét demonstrálta.

A második félidőre így egy-nullás vezetéssel fordult rá a magyar válogatott.

A második játékrész első felében az angolok többet birtokolták a labdát, de próbálkozásaik rendszerint elhaltak a remekül védekező piros mezeseken, nem tudták komolyan veszélyeztetni Dibusz  Dénes kapuját.

Marco Rossi szövetségi kapitány cserékkel igyekezett frissíteni a mieink játékát, a 68. percben lehozta Szalai Ádámot, helyette Ádám Martint küldte pályára. Két perccel később a Paks játékosa meglódult előre a jobb oldalon, harcosan megtartotta a labdát, majd tökéletesen passzolt a középen érkező Sallainak, aki jobb külsővel a kapuba bombázott a kétségbeesetten vetődő angol kapus mellett (0-2).

Mivel a gól éppen a magyar szurkolói szektor előtt történt, és a fél magyar cserepad is berohant a pályára örömében, lobogtak a nemzeti színű zászlók és a „Hajrá, Magyarország!” feliratú sálak.

Tíz perccel később az angol védelem engedélykérés nélküli fegyverletételt hajtott végre.

Loic Nego fejelt kapura egy jobb oldalról érkező beadást, de az angol védősorról levágódó labda Ádám Martin elé került, aki finom mozdulattal gurította oda labdát a lendületből érkező Nagy Zsolt elé. A Felcsút játékosa kapásból, dőlés közben a kapu jobb alsó sarkába bombázott, amire a védők és Ramsdale kapus csak pislogni tudott (0-3). Ekkor már a teljes magyar kispad, az összes cserejátékos berohant a pályára ünnepelni.

Ez volt az a pillanat, amikor az angol védelem és az egész válogatott összeomlott.

A habot a piros-fehér-zöld tortára a bő fél órával korábban szintén csereként beállt Gazdag Dániel tette fel, amikor a 89. percben kilépett, majd a labdát higgadtan fedezve a kapuba perdítette a kifutó angol kapus fölött (0-4).

A piros mezes magyar szurkolók a lelátón, míg a játékosok a pályán kerültek extázisba: kiszaladtak a szögletzászlóhoz, megtapsolták egymást, Sallai Roland még a szögletzászlót is kiszedte a helyéről, úgy ünnepelte az immár biztos, négy-nullás diadalt.

A magyar nemzeti tizenegy legutóbb 1953-ban győzött Angliában, akkor a Puskás Ferenc fémjelezte Aranycsapat diadalmaskodott 6-3-ra az évszázad mérkőzésén.

További tüskét jelentett az angolok számára, hogy legutóbb 1928-ban, 94 éve kaptak ki négy góllal hazai pályán, olyanra pedig, hogy még gólt sem tudtak szerezni hazai közönség előtt, egyáltalán nem volt példa.

Ünneplés a mérkőzés lefújása után

Címlapfotó: Magyar szurkolók a labdarúgó Nemzetek Ligája 4. fordulójában játszott Anglia–Magyarország mérkőzésen wolverhamptoni Molineux Stadionban, 2022. június 14-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ajánljuk még