logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Egy hét alatt kétszer is csodát tett a magyar csapat, kedden Anglia ellen folytatódhat az álom

| Szerző: hirado.hu
Szombat este visszatért a tavalyi Európa-bajnoki hangulat a Puskás Arénába, hiszen újra teltház előtt játszhatott a magyar labdarúgó-válogatott. A németek ellen pedig, akár csak egy évvel ezelőtt Münchenben, ismét bravúros döntetlent játszott Marco Rossi csapata. A magyar válogatott legközelebb kedden lép pályára az Eb-ezüstérmes angolok ellen Wolverhamptonban – hangzott el az M1 Ma este adásában.

Az adásban felidézték, hogy álomszerűen kezdte a Nemzetek Ligáját a magyar válogatott, hiszen a korábbi zártkapus büntetés ellenére több mint 30 ezer 14 év alatti gyermek előtt léphettek pályára a csapatok, a magyar válogatott pedig remek játékkal hálálta meg a lelkes biztatást.

Hatvan év után győztük le az angolokat

Bár az angoloknak is akadtak helyzetei, a piros mezes hazai együttes veszélyeztetett többször az első félidőben, Nego remek passza után Szoboszlai járt közel a gólszerzéshez, később Nagy Zsolt bátor lövését hárította Pickford, Szalai Ádám pedig a kezdőkörből talált be kishíján.

A 0-0-val záruló első felvonás után a folytatásban Nagy Zsolt ismét próbálkozott, majd egy tizenegyest is kiharcolt a 29 éves védő. Szoboszlai Dominik értékesítette a büntetőt a 66. percben, a fiatal szurkolók nagy örömére.

Ezt követően mindkét csapat előtt adódtak nagy lehetőségek, a 81. percben Schafer András duplázhatta volna meg a magyar előnyt.

Az 1-0-ás állás ezután sem változott már, Marco Rossi csapata így hatalmas bravúrral kezdte a Nemzetek Ligája A divíziójának csoportkörét, a tavalyi EB-n ezüstérmes Anglia 22 meccs után kapott ki ismét a rendes játékidőben.

Nagyot küzdött, de kikapott Olaszországban a csapat

A magyar válogatott múlt héten, kedd este lépett pályára Olaszországban, ahol ugyan nagyot küzdött, de 2-1-re kikapott Marco Rossi együttese.

Az Európa-bajnoki címvédő hazaiak a 30. percben egy látványos lövéssel szerezték meg a vezetést, majd az első félidő végén tovább növelték előnyüket az olaszok.

A magyar csapat a fordulás után egy öngóllal szépített, Fiola Attila beadását juttatta a saját kapujába egy olasz védő.

Többet birtokolta a labdát az olasz csapat, de így is megvoltak a magyarok lehetőségei a gólszerzésre, ám ezután már nem változott az eredmény, Szoboszlai Dominikék így 2-1-re kikaptak Olaszországban.

Győzelemmel felérő döntetlen a németek ellen

A magyar csapat az angolok elleni budapesti győzelem és az Európa-bajnok olaszok ellen nyújtott teljesítménye után, csoportmásodikként várhatta, a mérkőzés előtt még nyeretlen német válogatottat a Puskás Arénában. Míg legutóbb az angolok ellen a stadionbezárás miatt csak 14 éven aluli gyerekek lehettek ott a lelátókon, addig tegnap már visszatérhettek az idősebb szurkolók is. Több mint 60 ezren fantasztikus hangulatot varázsoltak a stadionba.

Látványos élőképpel fogadta a Puskás Arénába kilátógató több, mint 60 ezer néző a magyar válogatottat, amely először fogadta hazai pályán tétmérkőzésen Németországot.

Az összecsapás álomszerűen kezdődött Marco Rossi csapatának, amely már a hatodik percben megszerezte a vezetést.

Fiola beadása után Sallai kísérletét Neuer még védte, de a kipattanóra lecsapó Nagy Zsolt egy igazítás után a léc alá bombázott. A Puskás Akadémia hátvédje első gólját szerezte a válogatottban.

Sokáig azonban nem örülhettek a hazai szurkolók, három perccel később egy felívelésnél elaludt a magyar védelem, Hofmann pedig eltolta a labdát a későn induló Gulácsi mellett és az üres kapuba passzolt.

A félidő hátralevő részében még mindkét csapat betalálhatott volna, de Raum lövése nem talált kaput, Fiola kísérleténél pedig Neuer bravúrral védett.

A második játékrészben a vendég németek birtokolták többet a labdát, de sokáig nem jutottak el komoly helyzetig. A 72. percben egy kiugratás után viszont kettő az egyben vihették a labdát Gulácsira, de Hofmann passzát követően Willi Orbán mentett. A hajrában pedig a magyar csapat volt veszélyesebb, de Gazdag lövését és Ádám Martin fejeseit is hárította Neuer, így 1-1-es döntetlennel ért véget a mérkőzés. A csoportkör felénél a magyar válogatott 4 ponttal a második helyen áll.

A magyar válogatott legközelebb tehát június 14-én, kedden lép pályára az Eb-ezüstérmes angolok ellen Wolverhamptonban. Idén 60 év után sikerült legyőzni az angolokat a Puskás Arénában, tavaly ősszel pedig idegenben is összejött a bravúros pontszerzés a vb-selejtezőben. A keddi mérkőzést is élőben láthatják majd az M4 Sporton.

A helyszínről Molnár Mátyás az M4 Sport riportere jelentkezett:

 

Ajánljuk még