logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„A Flick-éra első csalódása” – lógó orral távoztak a németek a Puskás Arénából

A magyarok elleni, szombat esti 1–1 volt a negyedik döntetlen egymás után, amit a német labdarúgó-válogatott elért, mégis elvesztettünk valamit: a csapatjáték alapelemeit, a testbeszédet és a könnyedséget, amit az Anglia elleni meccsről hoztunk magunkkal – írja Sebastian Wolff, a német Kicker futballmagazin szerkesztője jegyzetében.

A Kicker szerkesztője úgy véli, a Nemzetek Ligája sportértéke talán másodlagos, ezért a Budapesten elért újabb döntetlen „elviselhető”. Ami viszont fáj, az a pontosztozkodás módja.

A Hollandia, Olaszország és Anglia ellen lejátszott mérkőzések után szombat este

„Magyarország nem tartozott a nagyágyúk közé, de olyan ellenfél volt, amely főként szenvedélyes játékával okozott gondot a német válogatottnak. Méghozzá a csapat minden részében”

véli Sebastian Wolff.

Kapcsolódó tartalom

A szerkesztő úgy véli, hogy a két német hátvéd, Thilo Kehrer és David Raum egyaránt „túl sokat hibázott”, hasonlóan Nico Schlotterbeckhez, aki egy hosszú labdával készítette elő a vendégek egyenlítő gólját, de „ismét alapvető dolgokban hibázott”. Ez pedig – írja a szerző – kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy ez a teljesítmény elegendő-e válogatott szinten.

„Az első igazi csalódás Hansi Flick irányítása alatt”

Aggodalomra adhat okot a szövetségi edzőnek az, hogy a hiányosságok listáját napestig sorolhatnánk, az erőt és dinamizmust nélkülöző Goretzkától kezdve a támadásban semmit sem csináló Havertzig és Timo Wernerig, írja a szerző.

Kapcsolódó tartalom

Sebastian Wolff úgy véli: a szombat este Budapesten játszott mérkőzés volt az első igazi csalódás (Hansi) Flick irányítása alatt.

„Az edző bemutatkozó meccsén, a Liechtenstein ellen verejtékkel kiharcolt 2–0 után még lehetett enyhítő körülményekre hivatkozni, de Nemzetek Ligája harmadik fordulójában mutatott játék egyszerűen túl kevés volt mindenből és szinte mindenkitől.”

A szerző megjegyzi, hogy Flick talán úgy gondolta, hogy a csapata ennél sokkal előrébb tart, miután az Olaszországban nyújtott vállalható futballra a német válogatott bátor teljesítménnyel válaszolt Anglia ellen, ám ez nem fedi a valóságot.

Címlapfotón: Thomas Müller a Nemzetek Ligája 3. fordulójában játszott Magyarország–Németország mérkőzés után a Puskás Arénában, 2022. június 11-én. (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Ajánljuk még