logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A férfi kosárlabda NB I döntőjébe jutott a címvédő

A címvédő Szombathely hosszabbítás után 100-98-ra nyert az Alba Fehérvár otthonában pénteken a férfi kosárlabda NB I-ben, így 3-1-re megnyerte az elődöntős párharcot. A másik ágon a Kecskemét legyőzte a Körmendet, így ott vasárnap az ötödik felvonás dönt.

Székesfehérváron az első negyedben a védekezés dominált, valamint a sok hiba, aztán a házigazdák ragadták magukhoz az irányítást, de a vendégek időben ébredtek, így közvetlenül a nagyszünet előtt szerzett két triplával egyenlítettek. A harmadik negyedben Vojvoda Dávid és Shaheed Davis vezérletével meglépett a Fehérvár, de a Szombathely belátható távolságon belül maradt, majd ismét utolérte riválisát.

A negyedik játékrészben felváltva vezettek a csapatok, aztán a hajrához érve az Alba tűnt lendületesebbnek, azonban a szombathelyi Perl Zoltán két másodperccel a dudaszó előtt dobott triplájával hosszabbításra mentette az összecsapást.

A ráadásban maradt a küzdelem és az izgalom, majd ismét Perl bizonyult kulcsembernek: egy gyors akció lezárásaként nyolc tizedmásodperccel a vége előtt megszerezte a győzelmet érő duplát. Perl 24 pontjával a mérkőzés legeredményesebb játékosa lett, a hazaiaknál Davis 21, Vojvoda 20 ponttal végzett.

Kecskeméten a hazaiak kézben tartották a találkozót, és a harmadik negyed végére már 13 pontos előnyt kovácsoltak (66-53). A Körmend remek hajrát vágott ki, ami azonban csak a felzárkózáshoz volt elég. A mérkőzés legeredményesebb játékosaként a kecskeméti Xavier Pollard 22 ponttal végzett, a körmendieknél Wesley Gordon és Maliek White egyaránt 20 pontig jutott.

Eredmények:

elődöntő, 4. mérkőzések:

———————-

Alba Fehérvár – Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 98-100 (14-14, 24-24, 27-20, 22-29, 11-13) – hosszabbítás után

A párharc végeredménye: 3-1 a Falco javára.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Egis Körmend 81-76 (28-22, 12-14, 26-17, 15-23)

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-2.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még