logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Legyengült a koronavírustól, edzeni sem tud a magyar olimpiai bajnok

Tótka Sándor olimpiai bajnok kajakozó úgy fogalmazott, jelenleg nincs „olimpikon üzemmódban”, mivel megfertőződött a koronavírussal májusban a csehországi világkupaversenyen.

A 200 méteres távon ötkarikás aranyérmes sportoló hétfőn az M1-en elmondta: többféle tünete volt, például nagyon fájt az arcürege. Bár ezek már elmúltak, jelenleg be vannak dagadva a nyirokcsomói, és ameddig ez nem változik, egyáltalán nem edzhet.

A múlt héten próbáltam evezni, de elképesztően fáradékony voltam” – nyilatkozta az UTE kajakozója. Hozzátette, a második, egyben utolsó válogatóversenyt a hónap végén rendezik Szolnokon, de

elég kevés esélyt lát arra, hogy méltóképpen meg tudja mutatni, mire képes.

Az idei év arról szól nekem, hogy formában maradjak, de nem csúcsformában, mert nem vagyok olimpikon üzemmódban” – ismerte el Tótka. Mint kifejtette, a kedve és a közérzete jó, és reményei szerint hamarosan, néhány nap múlva ismét edzésbe állhat.

Várjuk, hogy minden rendben legyen, és óvatosak vagyunk, mert tudjuk, hogy ez nem egy átlagos vírus. A világkupa-csapatból többen is megbetegedtek, többen már újra edzenek, de többen még mindig fáradékonyak” – magyarázta Tótka, aki

szívultrahangos vizsgálaton már volt, de a visszatérése előtt még vérvételre is szüksége lesz.

Az idei világbajnokságot augusztus 3. és 7. között a kanadai Halifaxben rendezik, a kontinensviadalra pedig a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében kerül sor augusztus 18-tól 21-ig.

Ajánljuk még