logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nemzetek Ligája: Több mint háromtucat zsebtolvajt fogtak a Stade de France-nál

A francia rendőrök 39 embert állítottak elő péntek este Párizsban a Stade de France-nál, ahol a házigazdák labdarúgó-válogatottja a Nemzetek Ligája A divíziójában 2-1-re kikapott Dániától.

A rendőrség közlése alapján a több mint háromtucat embert, döntően zsebtolvajokat a stadion környékén, valamint a tömegközlekedési járműveken vették őrizetbe. Pénteken 2700 rendőr vonult ki a helyszínre, közöttük 600 civilruhás elsődleges feladata volt, hogy megelőzze az ilyenkor gyakori lopásokat.

A mérkőzés előtt és után szurkolói rendbontás nem történt, és a közel 77 ezer néző – köztük 1800 dán – beléptetése is zökkenőmentes volt.

Nem úgy, mint egy héttel ezelőtt, amikor ugyanott a Bajnokok Ligája döntője előtt tízezrek érkeztek belépő nélkül vagy hamis jeggyel, ami a kapuknál feszültséghez vezetett, és később még a francia kormány is elnézést kért a kialakult káoszért.

A Real Madrid-Liverpool BL-finálé több mint fél órás csúszással kezdődhetett csak el, miután az aréna előtt tumultuózus jelenetek zajlottak le, több angol drukker nem jutott be időben a helyére. A rendőrség az 1-0-s madridi sikerrel végződött finálé kapcsán több mint száz embert vett őrizetbe, 230-an megsérültek.

Az európai szövetség (UEFA) annyit közölt, hogy az érvényes jegy nélkül érkezők miatt alakult ki a káosz. A liverpooli drukkerek beengedésére kijelölt kapukat lezárták, hogy megakadályozzák a hamis belépővel rendelkezők bejutását.

Ajánljuk még