logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A francia elnök személyesen beszélt Mbappé fejével

Emanuel Macron francia elnök is azt tanácsolta Kylian Mbappénak, hogy Franciaországban folytassa labdarúgókarrierjét.

A regionális sajtóban szombaton megjelent nyilatkozatában Macron elárulta, hogy beszélt a Paris Saint-Germain világbajnok játékosával, akinek azt tanácsolta, hogy maradjon Franciaországban.

„Amikor egy informális, baráti megbeszélésen kikérik a véleményemet, elnökként az a feladatom, hogy megvédjem hazám értékeit” – közölte az államfő.

Az Olympique Marseille szurkolójának tartott Macron hozzátette: nem folyt bele ténylegesen az ügymenetbe, csupán sportági rajongóként fogalmazta meg a véleményét, hasonlóan azokhoz, akik szeretik a jó futballt és szurkolnak egy csapatnak.

A 23 éves Mbappéről egy éven át írt a nemzetközi sajtó, hogy a Real Madridhoz készül. A francia támadó végül a közelmúltban úgy döntött, hogy június végén lejáró szerződését három évvel meghosszabbítja a PSG-nél, amelynél az új megállapodás értelmében 2025 nyaráig marad.

A PSG sztárja pénteken a Dánia elleni Nemzetek Ligája találkozó első félidejének vége előtt megsérült és le is cserélték.  A mérkőzést a vendégek nyerték 2-1-re.

 

Ajánljuk még