logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Roland Garros: Ismét kiélezett csatát hozott Nadal és Djokovic összecsapása

Rafael Nadal négy szettben legyőzte Novak Djokovicot a francia nyílt teniszbajnokság férfi versenyének negyeddöntőjében.

A két kiváló játékos 59. alkalommal játszott egymással, életükben először éppen a salakpályás Grand Slam-tornán találkoztak, a 2006-os negyeddöntőt Nadal nyerte, miután két szettet követően Djokovic feladta a meccset.

A kedd este kezdődő, ám szerda hajnalra átnyúló negyeddöntő első szettjében a 13-szoros Roland Garros-győztes spanyol Nadal egyértelmű fölényben volt, jobban szervált és a többi statisztikai mutatóban is egyértelműen jobbnak bizonyult a szerb címvédőnél, akinek idén Párizsban ez volt az első elveszített játszmája.

A 6:2-re végződött első felvonás után a másodikban az agresszívabban teniszező spanyol 3:0-ra elhúzott, ezután azonban némileg fáradni látszott: az adogatásai hatékonysága és a játéka pontossága is visszaesett, ezt kihasználva Djokovic sorozatban négy játékot nyert – köztük akadt 19 perces is –, és az 1 óra 28 percig tartó, rendkívül nehéz szett bezsebelésével egyenlített.

A harmadik játszma az ismét összeszedettebben és energikusabban teniszező Nadal brékjével indult, és uralta is ezt a periódust a 36. születésnapját pénteken ünneplő spanyol kiválóság, így ez a szett ismét 6:2-vel lett az övé.

A negyediknek három óra játékot követően, immár éjfél után vágtak neki a felek, és a magas színvonalú, a résztvevők klasszisához méltó megoldásokat felvonultató mérkőzésen először Djokovic került brékelőnybe (3:0). Nadal azonban nem akarta ötödik szettre hagyni a döntést, a játszma második felében újra koncentráltabb játékot mutatott: két szettlabda hárítása után 5:5-nél beérte riválisát. Pontos és gyors ütéseinek köszönhetően pedig a rövidítésben a többször hibázó világelső fölé kerekedett, és megnyerte a 4 óra 12 percig tartó emlékezetes összecsapást.

Ezzel kettejük örökmérlegét tekintve Nadal 29. győzelmét aratta Djokovic 30 sikere mellett, salakon pedig 20–8 az állás Nadal javára.

Eredmények, negyeddöntő:

férfiak:

——-

Nadal (spanyol, 5.)-Djokovic (szerb, 1.) 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 (7-4)

korábban:

Zverev (német, 3.)-Alcaraz (spanyol, 6.) 6:4, 6:4, 4:6, 7:6 (9-7)

korábban:

nők:

Trevisan (olasz)-Fernandez (kanadai, 17.) 6:2, 6:7 (3-7), 6:3

Gauff (amerikai, 18.)-Stephens (amerikai) 7:5, 6:2

A címlapfotón a szerb Novak Djokovic és a spanyol Rafael Nadal a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntőjében játszott mérkőzésük előtt a párizsi Roland Garros Stadionban 2022. május 31-én. (Fotó: MTI/AP/Christophe Ena)

Ajánljuk még