logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

BL-döntő: Győzött a Real Madrid, spanyol ünnep Párizsban

| Szerző: hirado.hu
A brazil Vinícius Jr. góljával 1-0-ra nyerte a Real Madrid a BL-döntőt, ezzel 14. trófeáját szerezte meg.

Vége a meccsnek, a Real Madridé a trófea!

Az összefoglalót ide kattintva olvashatja.

Az 58. percben vezet a Real Madrid: Vinícius Jr. a gólszerző! (0-1).

  • Véget ért az első félidő! 

Benzema betalált, de lesen volt

Sokáig a Real Madrid kapura sem lőtt, majd Karim Benzema gólját nem adták meg les miatt. A jelenetet hiába videózták hosszan.

Sokan nem értettek egyet az ítélettel, ide kattintva elmagyarázzuk helyes volt-e a bíró döntése.

Közel 40 perces csúszással kezdődött el a meccs!

Káosz és könnygáz!

Az m4sport.hu arról ír, hogy már a könnygáz is előkerült, jeggyel rendelkező szurkolók is kaptak belőle.

Kapcsolódó tartalom

Csúszik a kezdés!

A Real Madrid és a Liverpool összecsapásának kezdetét a párizsi Stade de France-ban először 21 óráról negyed órával eltolták, majd később 21.36-ra tolták a kezdőrúgást.
Az első hírek arról szóltak, hogy a francia fővárosban uralkodó közlekedési káosz miatt sok néző csak késve érkezett a stadionhoz, az AP amerikai hírügynökség viszont arról számolt be, hogy a létesítménybe számos Liverpool-drukker jegy nélkül próbált meg bejutni, és eközben többen összetűzésbe kerültek a rendezőkkel.
Helyszíni tudósítók szerint – akik kerítéseseken átugráló nézőkről is beszámoltak – bő fél órával a kezdés előtt még több ezer néző várt arra, hogy bejusson, de hatalmas sorok alakultak.


Érdekességek:

  • A Bajnokok Ligája – 1993-ig BEK – fináléjában már kétszer találkozott egymással a spanyol és az angol együttes, 1981-ben, ugyancsak Párizsban a Liverpool 1-0-ra nyert, míg 2018-ban, Kijevben 3-1-re a Real Madrid bizonyult jobbnak.
  • A két csapat összesen nyolcszor mérkőzött meg az európai porondon, az első három találkozón a Liverpool győzött, azóta viszont nyeretlen, egy döntetlen mellett a Real Madrid négyszer kerekedett fölé. Spanyol és angol csapatokat tekintve az öt BEK/BL-döntőből négyszer előbbiek nyertek, az egyetlen kivétel a már említett 1981-es finálé. A legutóbbi hét BL-döntőt követően az a csapat emelhette fel végül a trófeát, amely a mérkőzés első gólját szerezte.
  • A kupasorozatban már a kilencedik döntőre kerül sor május 28-án, az előző nyolcból a Real Madridnak, valamint edzőjének, Carlo Ancelottinak is vannak szép emlékei. A Real 1958-ban ezen a napon nyert Brüsszelben 3-2-re az AC Milan ellen, míg az olasz tréner 2003-ban még az AC Milannal tizenegyespárbajban múlta felül a Juventust Manchesterben. Ugyancsak tizenegyesekkel dőlt el a 2016-os döntő, a Real akkor Milánóban kerekedett a városi rivális Atlético fölé.
  • Külön érdekesség a két vezetőedző személye, hiszen mindketten a szakma korszakos egyéniségei közé sorolhatók: Ancelotti, valamint liverpooli kollégája, a német Jürgen Klopp egyaránt az ötödik európai kupadöntőjére készül edzőként. Ennél többször csak Giovanni Trapattoni (7) és Sir Alex Ferguson (6) ült kupasorozat fináléjában a kispadon.

Ajánljuk még