logo

Műsorújság

Rendkívüli

Hamarosan bejelentést tesz Orbán Viktor

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Giro d'Italia: szemen lőtte magát a pezsgővel, feladta a versenyt a biciklis – VIDEÓ

Szemsérülése miatt visszalépett a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenytől Biniam Girmay, aki történelmi keddi szakaszgyőzelme után a pódiumon ünneplés közben ügyetlenül nyitotta ki a pezsgősüveget.

Kedden a 22 esztendős eritreai Girmay lett az első fekete-afrikai kerékpáros, aki szakaszsikert ünnepelhetett az olasz körversenyen. A szakaszgyőztes önfeledt öröme azonban csak az eredményhirdetésig tartott, mivel

a pezsgősüveg kibontásakor gyakorlatilag szemen lőtte magát a dugóval, és mivel az eset után a bal szemével nem látott, kórházba szállították. A Girmayon elvégzett vizsgálatok bevérzést állapítottak meg az elülső szemkamrában.

Csapata, a Peák Barnabást is foglalkoztató Intermarché–Wanty-Gobert Matériaux vezetői a szerdai szakasz előtt bejelentették, hogy a Gent-Wevelgem eritreai bajnoka nem tudja folytatni a viadalt.

Girmay kiesése a további remélt szakaszsikerek mellett azért fájó a belga csapat számára, mert a sprinterek pontversenyében éllovas Arnaud Démare (Groupama-FDJ) mögött mindössze hárompontos lemaradásban volt a ciklámen trikóért folytatott vetélkedésben.

Girmay nem az első, aki ezen az olasz körversenyen eltalálta magát pezsgőbontás közben: a nyitóetapon diadalmaskodó holland Mathieu van der Poel is arcon lőtte magát a dugóval, ám ő megúszta sérülés nélkül.

Ajánljuk még