logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megnyerte az alsóházi rájátszást a Sepsi OSK

Gazda Árpád, az MTI tudósítója jelenti: Kolozsvár, 2022. május 16., hétfő (MTI) – Első helyen végzett a román labdarúgó-bajnokság rájátszásának alsóházában a székelyföldi Sepsi OSK, és ezzel növelte esélyét, hogy ismét szerepeljen a Konferencia-ligában.

A székelyföldi csapat az FCU Craiova otthonában elért 5-0-s győzelemmel zárta a rájátszást, és az alsóházi tabella élére ugrott. Ezzel kivívta a jogot, hogy selejtezőt játsszon az alsóház második helyén végzett Botosani-nal, és ha ezt is megnyeri, a felsőházi harmadik helyezett CSU Craiovával vívhat újabb selejtezőt a Konferencia-ligában való részvételért.

Egyszerűbb úton is kivívhatja azonban a sepsiszentgyörgyi csapat az európai kupaszereplést, csütörtökön ugyanis a Román Kupa döntőjét játssza Bukarestben a bajnokság negyedik helyén végző Voluntari csapatával.

A hétfő esti FCU Craiova-Sepsi OSK mérkőzést a bírónak kétszer is félbe kellett szakítania a craiovai közönség által skandált magyarellenes rigmusok miatt. Előbb a Sepsi első gólja után kezdték skandálni a “kifele a magyarokkal az országból” rigmust, majd a mérkőzés utolsó percében a szentgyörgyiek javára ítélt büntető után. A második félbeszakításkor a játékvezető az öltözőbe küldte a csapatokat, míg a közönség abba nem hagyta a magyargyűlölő megnyilvánulásokat. Az öltözőből visszatérő Sepsi OSK értékesítette a büntetőt, így alakult ki az 5-0-s végeredmény.

Ajánljuk még