logo

Műsorújság

Rendkívüli

Hamarosan bejelentést tesz Orbán Viktor

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kiderült, miért csapta korlátnak Niki Lauda Ferrariját az F1 bajnoki éllovasa

| Szerző: hirado.hu
Gunyoros mémek egész sora született az elmúlt napokban Charles Leclerc-ről, aki vasárnap a védőkorláthoz csapta Niki Lauda 48 évvel ezelőtt használt Forma–1-es Ferrariját a monacói Historic Grand Prix bemutatón. Mostanra kiderült, hogy nem Leclerc „bénázott”, hanem műszaki hiba okozta a bakit.

A Monte-Carlóban született és ott is élő – vagyis hazai pályán köröző – Leclerc egy tehetős Ferrari-gyűjtő kedvencét, egy Ferrari 312B3-ast vezetett a vasárnapi Forma–1-es bemutatón, amellyel a háromszoros világbajnok Niki Lauda pályafutása első F1-es futamgyőzelmét szerezte szinte napra pontosan 48 évvel ezelőtt, az 1974-es Spanyol Nagydíjon.

Leclerc a harmadik körében

megcsúszott a Rascasse-kanyarban és a szalagkorlátnak csapódott, letörve a Ferrari 312B3 hátsó szárnyát és megrongálva a hátsó futóművet.

A Ferrari idei világbajnoki éllovasa vissza tudott térni a pályára, de megállt a célegyenesben, miközben autója hátuljából füst szállt fel.

Leclerc rögtön a baleset után azt mondta, hogy valami nem volt rendben az autóval. A Ferrari versenyzői részlegének (Gestione Sportiva) szakemberei hétfőn átvizsgálták a 312 B3-ast és megállapították, hogy

az egyik fékbetét ripityára tört közvetlenül a baleset előtt, ez okozta a kellemetlen incidenst.

„Szerencsém volt, hogy csak ott (a pálya lassú utolsó előtti kanyarjában) jött elő a probléma, máshol nem úsztam volna meg ennyivel. Azért vezettem a korlátnak a kocsit, mert megijedtem, pedig normális sebességgel érkeztem a kanyarhoz” – mondta a 24 éves versenyző.

Leclerc különös hazai pechsorozata

Charles Leclerc tavaly a hivatalos Forma-1-es futam időmérő edzésén megszerezte a pole pozíciót, de a tréning utolsó percében – egy még gyorsabb köridőt hajszolva – a védőkorlátnak csapta a Ferrarit az uszodai sikánnál, közvetlenül a Rascasse-kanyar előtt.

A csapat szerelői átvizsgálták az autót és a sérülékeny sebességváltót rendben találták, ezért megadták neki a rajtengedélyt a vasárnapi versenyre. A rajtrácsra igyekezvén azonban Leclerc alatt megállt a Ferrari. Kiderült, hogy a hajtáslánc egyik fontos eleme, az egyik féltengely meghibásodott, így a hazai közönség kedvence nem tudott elrajtolni a hazai versenyén.

Az idei Monacói Nagydíjat, a Forma–1-es világbajnokság 7. futamát május 27. és 29. között rendezik a nagyhercegségben.

Ajánljuk még