logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

17 éves tini lehet a válogatott új ásza – Puskás és Albert nyomdokain Vancsa Zalán

| Szerző: hirado.hu
A mindössze 17 éves Vancsa Zalán is bekerült a magyar labdarúgó-válogatott keretébe a Nemzetek Ligája A divíziójának első négy fordulója előtt. A fiatal támadó annyi idősen mutatkozhat be a nemzeti csapatban, mint a magyar labdarúgás két megkerülhetetlen alakja.

 

Az MTK 17 éves támadója – aki a következő szezontól a Manchester City fiókcsapatában, a belga másodosztályú Lommelben fog játszani – a bajnoki szezonban 18 mérkőzésen egy gólt szerzett és egy gólpasszt adott, míg a Magyar Kupában két meccsen egyszer talált be.

Érdekesség, hogy Vancsa annyi idősen léphet pályára a nemzeti csapatban, mint a magyar labdarúgás két legendás alakja, a magyar válogatott örökös gólkirálya, Puskás Ferenc és az egyetlen magyar aranylabdás, Albert Flórián.

Marco Rossi szövetségi kapitány az MTK tehetséges csatára mellett 26 játékost hívott meg a júniusi mérkőzésekre készülő keretébe.

Ahogy az M4 Sport is megírta, szövetségi kapitány a kerethirdető sajtótájékoztatón elmondta, hogy az FC Dallasban kevés lehetőséghez jutó Schön Szabolcs tagja ugyan a „nagyválogatott” keretének, de ő az U21-es csapatnál fog szerepelni. Rossi hozzátette, tervei szerint a kapusok közül Gulácsi Péter és Dibusz Dénes egyenlő arányban kap lehetőséget.

A magyar nemzeti csapat a június 4-i, angolok elleni meccs után három nappal Olaszország vendége lesz Cesenában, majd június 11-én a németek következnek hazai környezetben, június 14-én pedig Anglia lesz az ellenfél Wolverhamptonban.


A magyar válogatott kerete:

kapusok:

Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Szappanos Péter (Budapest Honvéd)

védők:

Bolla Bendegúz (Grasshoppers), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (MOL Fehérvár), Kecskés Ákos (Nyizsnyij Novgorod), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Nagy Zsolt (PAFC), Willi Orbán (RB Leipzig), Spandler Csaba (PAFC), Szalai Attila (Fenerbahce)

középpályások:

Baráth Péter (DVSC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (AC Pisa), Nego Loic (MOL Fehérvár), Schäfer András (Union Berlin), Styles Callum (Barnsley), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig), Vécsei Bálint (Ferencváros)

támadók:

Ádám Martin (Paksi FC), Sallai Roland (SC Freiburg), Sallói Dániel (Sporting Kansas), Schön Szabolcs (FC Dallas), Szalai Ádám (FC Basel), Vancsa Zalán (MTK Budapest)

Ajánljuk még