logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

NBA: A Denver szerb centere lett ismét az év játékosa

Ismét a szerb Nikola Jokic érdemelte ki a legértékeseb játékosnak járó díjat az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA).  

A Denver Nuggets centere átlagban 27,1 pontot dobott, 13,8 lepattanót szedett és 7,9 asszistot osztott ki, ezzel megvédte címét. Ezt megelőzően a Milwaukee görög sztárja, Jannisz Antetokunmpo tudott légiósként ismételni, amikor 2019-ben és 2020-ban végzett az élen az MVP-szavazáson.

Jokic a 13. játékos, aki megvédte címét. Ez a bravúr korábban olyan kiválóságoknak sikerült, mint Antetokounmpo, Kareem Abdul-Jabbar, Larry Bird, Wilt Chamberlain, Stephen Curry, Tim Duncan, LeBron James, Magic Johnson, Michael Jordan, Moses Malone, Steve Nash és Bill Russell.

A második helyen a Philadelphia 76ers kameruni játékosa, a pontátlagban legjobb Joel Embiid zárt, Antetokunmpo lett most a harmadik, azaz három légiós végzett a képzeletbeli dobogón.

Jokic volt az első az NBA történetében, aki egy szezonban legalább 2000 pontot, 1000 lepattanót és 500 asszisztot jegyzett, és 19 mérkőzésen fordult elő, hogy mindhárom mutatóban kétszámjegyű eredményre volt képes (tripla-dupla).
A szerb sztár a szavazáson – 65 első hely mellett – 875 pontot kapott, Embiid 706-ot (26 első hely), míg Antetokounmpo 595 ponttal és 9 első hellyel zárt.

NBA

Ajánljuk még