logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orosz bokszoló győzte le a világ jelenlegi legjobbjának tartott ökölvívót

A profi boksz jelenlegi legjobbjának tartott Saúl Álvarez legyőzésével megvédte címét Dmitrij Bivol, a WBA (Boksz Világszövetség) félnehézsúlyú világbajnoka. Mindhárom pontozó egyhangúan Bivolnak adta a meccset a szombat éjszakai Las Vegas-i összecsapáson, szakértők szerint az orosz sokkal jobban bokszolt, mint ellenfele.
Az orosz Dmitrij Bivol (balra) és a mexikói Canelo Álvarez 12 menetes mérkőzésen csapott össze a WBA félnehézsúlyú világbajnoki címéért Las Vegasban, 2022. május 7-én. A meccset és ezzel a bajnoki címet az orosz sportoló nyerte (forrás: Michael Benson/Twitter)

A 12 menetes csatában aratott sikerével veretlenségét megőrző orosz ökölvívó Las Vegasban nyert mexikói ellenfelével szemben, akinél pontozással bizonyult jobbnak a magyar idő szerint vasárnap hajnali összecsapáson.

Mindhárom pontozó 115-113 arányban adta a meccset Bivolnak, aki a WBA döntése alapján, Oroszország ukrajnai háborúja miatt az orosz zászló és nemzeti szimbólumok nélkül lépett ringbe, s az ország himnusza sem hangozhatott fel.

A 31 éves Álvarez, aki négy különböző súlycsoportban volt eddig világbajnok, először maradt alul a szorítóban 2013 óta, összmérlegét jelenleg 57 (közte 39 kiütéses) győzelem, és két döntetlen mellett két vereség alkotja. A szintén 31 esztendős Bivol, aki mind a húsz eddigi profi fellépésén diadalmaskodott (11-et KO-val nyert meg), kilencedszer védte meg WBA-címét, amelyet 2017 óta birtokol.

Ajánljuk még