logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Dressel vezeti az amerikai úszócsapatot a budapesti vizes vébén

Katie Ledecky és Caeleb Dressel vezetésével 41 fős amerikai úszócsapat vérkezik majd a FINA vizes világbajnokságra, amelyet Budapesten rendeznek meg június 18. és július 3. között.

A keret a Greensboróban rendezett válogatón alakult ki, a viadal szombaton este ért véget.

A hétszeres olimpiai bajnok Ledecky 200-tól 1500 méterig négy gyorsúszó számban nyert, s Budapesten várhatóan tovább gyarapítja vb-érmei számát, most 15 aranynál és három ezüstnél jár.

A tavalyi, tokiói ötkarikás játékok ötszörös győztese, Dressel a Duna Arénában sem fog unatkozni, ugyanis a válogatón 50 és 100 méter gyorson, valamint 50 és 100 méter pillangón is nyert. A 2019-es kvangdzsui világbajnokságon a szupersztár nyolc érmet, közte hat aranyat gyűjtött, míg 2017-ben, ugyancsak Budapesten hét számban diadalmaskodott.

Rajtuk kívül a nőknél a mellúszó specialista Lilly King, továbbá Claire Curzan, Torri Huske és Regan Smith, a férfiaknál pedig a hátúszó Ryan Murphy, valamint Bobby Finke és Chase Kalisz is több számban indul a vb-n. A Greensboróban 50 méter háton világcsúcsot felállító Hunter Armstrong 100 háton is vízbe ugrik majd.

Az úszóversenyeket a világbajnokság első hetében, június 18. és 25. között bonyolítják le.

A címlapfotón Caeleb Dressel amerikai úszó.

Ajánljuk még