logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kettős kihívás: Michelisz a WTCR mellett az elektromos túraautó-bajnokságban is indul

Nagy kihívás előtt áll Michelisz Norbert, idén ugyanis a túraautó-világkupával (WTCR) párhuzamosan az elektromos túraautó-bajnokságban, az ETCR-ben is rajthoz áll, mindkettőben az olasz BRC Hyundai csapat színeiben.

A 2019-es WTCR világkupa-győztes autóversenyző keddi sajtótájékoztatóján elmondta: az ETCR-sorozat történetében komoly előrelépés, hogy 2022-től a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) égisze alatt írják ki, és a szervezet rögtön világkupa-rangra emelte az elektromos hajtású bajnokságot.

Ez egy igazán izgalmas évnek ígérkezik, hiszen ilyenben még soha nem volt részem.

Két hivatalos FIA-sorozatban rajthoz állni a világ bármely autóversenyzője számára különleges dolgot jelentene. Mindig is szerettem, ha magasan van a léc, a megkettőzött kihívás sokszorosára emeli a motivációmat”

– fogalmazott Michelisz Norbert

A 37 éves himesházai versenyző hozzátette: mindig is szerette feszegetni a határait, és igyekszik kihozni magából a legtöbbet. Mindkét bajnokságnak úgy vág neki, hogy szeretné megnyerni, de legalább futamgyőzelmeket aratni, s úgy érzi, nagyobb tapasztalata alapján az elején a WTCR-ben lesz több esélye.

2022-ben három olyan hétvége is lesz, amikor egyszerre kell a két sorozatban versenyeznie, az első ilyenre május elején Pauban, Nyugat-Franciaországban kerül sor.

Az elektromos autóról Michelisz elmondta, hogy 700 lóerős, tehát erősebb, mint a WTCR-es, viszont 500 kilóval nehezebb és utcai gumikkal van felszerelve. Beszélt arról is, hogy a WTCR-csapaton belül is új helyzettel került szembe, hiszen ő lett a rangidős, ami további motivációt ad a számára.

Michelisz még nem tudta megmondani, pontosan kik lesznek a legnagyobb vetélytársai, véleménye szerint csak az első néhány versenyhétvége után alakulnak ki az erőviszonyok.

A sajtótájékoztatón Kováts Botond, OMV Hungária marketingvezetője bejelentette, hogy a cég egyéni szponzorként erre az évre is meghosszabbította a népszerű autóversenyző támogatását.

Ajánljuk még