logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jövőre visszatér Las Vegasba a Forma–1

Jövőre visszatér Las Vegasba a Forma–1 mezőnye: a nevadai kaszinóvárosban éjszakai futamot rendeznek, a pilóták a legendás Stripen is végigszáguldanak majd.

A sorozat irányítóinak csütörtöki bejelentése szerint a 6,12 kilométeres pályán futó versenyre 2023 novemberében kerül sor, a pilóták pedig a többi között a Bellagio szökőkútja és a híres Caesars Palace előtt is elhaladnak majd.

A várakozások szerint az utcai pályán mintegy 170 ezer néző szurkolhat élőben az elitsorozat versenyzőinek, Steve Sisolak nevadai szenátor szerint a futamnak egymilliárd dolláros pozitív hatása lesz a helyi gazdaságra.

Egészen fantasztikus dologra készülünk, ez egy tökéletes házasság” – jelentette ki Stefano Domenicali, a Forma–1 elnök-vezérigazgatója. „Egy legendás városban, nagyszerű hangulatban rendezhetünk majd egy szenvedélyes futamot. Már most otthon érezzük magunkat.

A Las Vegas-i már a harmadik futam lesz az Egyesült Államokban: a texasi Austin egy év kihagyással 2012 óta látja vendégül a mezőnyt, míg idén májusban először Miamiban is rajthoz állnak majd az F1-es pilóták.

Las Vegasban – ahol a nyolcvanas évek elején már rendeztek két futamot – a jövőre debütáló utcai pálya 14 kanyarból áll majd, lesz benne egy 2 kilométeres egyenes, a végsebesség pedig nagyjából 342 kilométer/óra lehet rajta. A futam villanyfényes lesz, és a megszokottól eltérően az első és második szabadedzésekre csütörtökön, az időmérőre pénteken, a futamra pedig szombaton kerül majd sor.

Ajánljuk még