logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ronaldo mesterhármassal lett a földkerekség legeredményesebb labdarúgója

| Szerző: hirado.hu
Cristiano Ronaldo mesterhármasával a Manchester United házigazdaként 3-2-re legyőzte a Tottenham Hotspur csapatát az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának szombati játéknapján. Ezzel Josef Bicant (805 gól) megelőzve ő lett minden idők legeredményesebb játékosa a FIFA rangsorában 807 góllal.

A portugálok Európa-bajnok csatára a 12., a 38. és a 81. percben talált a hálóba, ezzel felnőtt pályafutása során 59. alkalommal triplázott. A londoniak Harry Kane találatával és Harry Maguire öngóljával kétszer is egyenlítettek, végül mégis pont nélkül maradtak.

A Manchester United sorozatban harmadszor győzte le a Tottenham Hotspurt a Premier League-ben, ráadásul minden alkalommal három gólt szerzett.

Ronaldo immár 807 gólnál tart felnőtt karrierje során, ezzel ő lett minden idők legeredményesebb futballistája. Bár a nemzetközi szövetség (FIFA) nem vezet hivatalos rangsort, álláspontja szerint eddig Josef Bican volt a legjobb góllövő 805 találattal. Bican 1931 és 1955 között a Slavia Prahát, valamint az osztrák és a csehszlovák válogatottat erősítette.

A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) számításai szerint Josef Bican mindössze 720, a cseh szövetség szerint viszont 821 gólt szerzett.

A brazil Pelé és Romario is több mint ezer góllal zárta pályafutását, de ezekben benne vannak az amatőr, nem hivatalos és barátságos meccseken szerzett találatok is.

Ajánljuk még