logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Olvasóink szerint ez volt a téli olimpia legtorokszorítóbb pillanata

| Szerző: hirado.hu
Vasárnap ért véget a pekingi téli olimpia, amelyen a magyar versenyzők kimagasló eredményeket értek el. A hirado.hu ezek kapcsán szavazást is indított, hogy kiderüljön, olvasóinkat melyik versenyszám ejtette ámulatba, melyik volt a legtorokszorítóbb. Mutatjuk az eredményeket.

Szavazóink szerint a legtorokszorítóbb pillanat február 7-én, a férfi rövidpályás gyorskorcsolya 1000 méteres versenyszámában történt, amelyben Magyarország végül megszerzte a második dobogós helyét.

Azt azonban egy kudarcos esemény előzte meg: Liu Shaolin Sándor hiába ért célba elsőként, kettős szabálytalanságra hivatkozva, erősen vitatott döntéssel kizárták a versenyből, így csak pár pillanatig hihette magáénak az aranyérmet.

Akkor sajnos még nem született meg az első egyéni számban elért magyar aranyérem a téli ötkarikás játékokon. Liu Shaoang viszont a harmadik helyen ért célba, újabb bronzéremhez juttatva a magyar válogatottat. A fiatalabb Liu testvér eredményével a pekingi

az első téli olimpia, amelyen a magyarok több érmet nyertek, illetve ebben a sportágban ez volt az első magyar egyéni dobogós helyezés.

A címlapfotón Liu Shaolin Sándor várja az eredményt a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének döntője után (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Ajánljuk még