logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hajrá, magyarok! Mutatjuk, szerdán kinek szurkolhatunk a téli olimpián

| Szerző: hirado.hu
Utoljára szerepelnek a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott tagjai a téli olimpián a sportág szerdai zárónapján. A férfi váltó az 5000 méter B döntőjében lép jégre, a női 1500 méter negyeddöntőjében Jászapáti Petra és Kónya Zsófia lesz érdekelt, Kékesi Márton alpesi síző pedig műlesiklásban áll rajthoz.

A magyarok szerdai programja a téli olimpián

3.15: alpesi sí, férfi műlesiklás (Kékesi Márton)

12.25: rövidpályás gyorskorcsolya, női 1500 m negyeddöntő, elődöntő, döntő (Jászapáti Petra, Kónya Zsófia)

13.30: rövidpályás gyorskorcsolya, férfi 5000 méter váltó, A és B döntő (Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry)

Kékesi Márton: Nagyon várom a versenyt, erős bennem a tűz

Az alpesi síző a legjobb harmincban szeretne végezni a szerdai műlesikló versenyen a pekingi olimpián. A 26 éves versenyző keddi edzése előtt elmondta: megnyugtatóan hatott rá, hogy vasárnap az óriás-műlesiklásban a mostoha körülmények ellenére kétszer végigment a pályán, 34. lett, így van értékelhető eredménye, pedig csak most jön az erősebb száma.

Kapcsolódó tartalom

Nagyon várom a versenyt, erős bennem a tűz. Itt az én számom, itt a lehetőség, nekimegyek a pályának. Kockázatos lesz, de így lesz jó. Élvezni szeretném, menni előre. Az első futamban szeretnék a rajszámomnál jobb helyen végezni, aztán a másodikban úgy teljesíteni, hogy beférjek a legjobb harmincba” – mondta. A DVTK sportolója négy éve Pjongcsangban éppen 30. lett műlesiklásban.

Szép búcsúra készülnek a rövidpályás gyorskorcsolyázók

A férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó – amely címvédőként érkezett Pekingbe – ezúttal majd a B döntőben szerepelhet egy rossz elődöntős váltás miatt. Akkor Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Krueger John-Henry és Nógrádi Bence futott. Varnyú Alex az elődöntő előtti napon érkezett ki a kínai fővárosba koronavírus-fertőzés miatt, így ő kimaradt.

Kapcsolódó tartalom

„Egészen biztosan mindenki odateszi magát a szerdai zárónapon.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem éreztem korábban egy picit olyat, hogy szép volt, jó volt, elég volt, már mehetnénk haza, de ezek a versenyzők profik, és tudják, hogy az utolsó napon is érhetnek el szép eredményeket. A pillanatnyi forma dönt majd, hogy lesz-e változás az összetételen. Addig van még edzésünk is, és szerencsés helyzetben vagyok, hiszen a futam előtt fél órával kell kijelölnöm a négy versenyzőt” – mondta Bánhidi Ákos, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edző-menedzsere, majd hozzátette: felemelő érzés volt számára és örök élmény, hogy hétfőn este meghallgathatta a magyar himnuszt az 500 méteren győztes Liu Shaoang tiszteletére.

A férfi váltó A döntőjében öt válogatott szerepel, míg a B-ben három (a magyar mellett a japán és a holland), így – ha nincs mezőny végére visszasoroló sárgalapos kizárás, akkor – a magyarok legfeljebb az összesített hatodik helyet érhetik el.

Szerdán rendezik a női 1500 métert is Jászapáti Petrával és Kónya Zsófiával, mindkét versenyző bronzérmes volt a vegyesváltóval Pekingben. Jászapáti ezenkívül hetedik helyen végzett 500-on és nyolcadikon 1000-en.

„Petra 1500-on is volt már dobogós világkupaversenyen. Nem áll kisebb lehetőség előtt ezen a távon sem.

Kérdés, hogy fejben mennyire tudja magát felrántani erre a számra. Kónyának nem ez a kulcstávja, nem volt véletlen, hogy szerettük volna becserélni ide Sziliczei-Német Rebekát, de nem lehetett” – mondta Bánhidi. A két tartalék, Sziliczei-Német és a váltóra jelölt Tiborcz Dániel már korábban hazautazott, mivel nincs rá mód, hogy szerephez jusson.

Kapcsolódó tartalom

A magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott Pekingben három érmet gyűjtött, a Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry összeállítású vegyes váltó bronzérmet nyert, Liu Shaoang pedig bronzérmes és olimpiai bajnok is a téli olimpián. A csapat ezenkívül szerzett egy negyedik és egy hatodik helyezést is férfi 1500 méteren.

A versenyeket az M4 Sport csatornán és az M4sport.hu-n is követhetik.

A címlapfotón Liu Shaoang és Krueger John-Henry (MTI/Kovács Tamás)

Ajánljuk még