logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Christian Eriksen: Öt percre elmentem ebből a világból

| Szerző: hirado.hu
Christian Eriksen határozottan csodának érzi a visszatérést, és öt perc kivételével mindenre emlékszik a tavaly júniusban történtekről.

 

A téli átigazolási szezon egyik legnagyobb híre volt, hogy Christian Eriksen az angol első osztályban szereplő Brentford együtteséhez szerződött. A 29 éves játékos a 2021/22-es szezon végéig kötelezte el magát, egyéves hosszabbítási opcióval – számolt be róla az M4sport.hu.

Eriksen a tavaly nyári Európa-bajnokságon, a június 12-én, Finnország ellen játszott koppenhágai csoportmérkőzés első félidejének végén esett össze a gyepen, szívleállása volt, de csapattársainak, valamint az orvosi stáb gyors beavatkozásának köszönhetően meg tudták menteni az életét.

A dán klasszis a BBC Sportnak elmondta, roppant hálás mindenkinek, aki akkor a pályán, majd a mentőben és a kórházban is azon dolgozott, hogy ne legyen még nagyobb a baj. „Nem hittem, hogy ez bárkivel előfordulhat, azt meg főleg nem, hogy pont velem.

Szerencsés voltam a körülöttem lévő emberekkel. Szerencse, hogy minden lehetőségük megvolt arra, hogy olyan gyorsan visszahozzanak, és ezért 100 százalékig hálás vagyok

– mondta Eriksen.

Elárulta, most jobb állapotban érzi magát, mint az incidens előtt, mindent megtesz, hogy elérje korábbi játékszintjét, és nem fél az előtte álló kihívásoktól. „Úgy érzem magam, mint régen, ezért nem látom okát, hogy miért ne tudnék visszatérni ugyanarra a szintre” – mondta.

Azon az öt percen kívül mindenre emlékszem. A bedobásra, a térdemet eltaláló labdára, aztán nem tudom, mi történt ezután. Amikor felébredtem, éreztem a nyomást a mellkasomon, próbáltam visszanyerni a légzésem, kinyitottam a szemem és láttam, hogy emberek vannak körülöttem, nem igazán értettem, mi történik” – emlékezett vissza a június 12-én történtekre.

Christian Eriksent ápolják a pályán a Finnország ellen játszott Eb-mérkőzésen Koppenhágában (Fotó: EPA/Liselotte Sabroe)

Akkor még fogalma sem volt, mi történt, először azt hitte, történt valami a lábaival, vagy eltörte a hátát. „Aztán a mentőautóban hallottam, hogy valaki azt mondja, hogy »meddig volt kint«, valaki pedig »öt percet«, és akkor hallottam először, hogy elmentem.

Arra a kérdésre, hogy csodának érzi-e a visszatérést, hozzátette: „Határozottan. Azt hiszem, ez egyre nyilvánvalóbbá válik, minél közelebb kerülök a játékhoz. Ha egy stadionban vagy egy meccsen, akkor mindent megkapsz.

Eriksen szerződését decemberben közös megegyezéssel bontotta fel az Inter, mert szívritmus-szabályzóval nem szerepelhethetett a Serie A-ban. A Premier League-ben azonban nem ugyanazok a szabályok, így nem véletlen, hogy

a Brentfordnál a klub történetének legjelentősebb szerzeményének tartják.

Erikson felépülése után először a dán Odenseénél kezdett edzeni, ahol korábban ifjúsági játékos volt. Felvázolta, azért is folytatja játékoskarrierjét, hogy a dán válogatottal ott legyen a 2022-es katari világbajnokságon.

Szerettem volna minden vizsgálatot elvégezni, és beszélni akartam az összes orvossal, hogy megtudjam, mi lehetséges és mi nem. Azt mondták, hogy semmi sem változott a szabályzóval, folytathatom a normális életet, és nincs határa annak, amit akarok. Nem látok semmilyen kockázatot. Úgy érzem, ha bármi történne, biztonságban vagyok”.

Eriksen korábban már légióskodott Angliában, 2013 és 2020 között a Tottenham Hotspur játékosa volt, több mint 300 alkalommal lépett pályára az észak-londoni csapatban.

Ajánljuk még