logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Majdnem a saját születésnapját is elfelejtette az olimpiai bronzérmes gyorskorcsolyázó

| Szerző: hirado.hu
Az olimpiai bronzérmes rövidpályás gyorskorcsolya vegyes váltó női tagja, Kónya Zsófiának csak a pekingi téli ötkarikás játékokon való jó szereplés jár a fejében. Olyannyira, hogy még a saját születésnapját is majdnem elfelejtette. Válogatottbeli csapattársai azonban nem hagyták, hogy ünneplés nélkül múljon el a jeles nap.

Mint arról korábban beszámoltunk, bronzérmet nyert a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia (valamint a negyeddöntőben szereplő Krueger John-Henry) összeállítású rövidpályás gyorskorcsolya vegyes váltó a pekingi téli olimpia szombati versenynapján.

A versenyzők mozgalmas napon voltak túl, de ahogyan arról a Nemzeti Sport helyszíni tudósítója is beszámolt, a válogatott tagja vasárnap már kőkeményen készültek az egyéni döntős napokra. Ez persze nem jelentette azt, hogy ne fért volna bele egy kis ünneplés, bár maga az ünnepelt szinte el is feledte a jeles alkalmat.

Annyira az olimpiára koncentráltam, hogy majdhogynem azt is elfelejtettem, vasárnap van a születésnapom” – mesélte nevetve Kónya Zsófia, a vegyes váltóval olimpiai bronzérmes short trackes a Nemzeti Sportnak.

De a társaim nem felejtették el, a lányok még otthon kitalálták, mivel kedveskednek nekem, a fiúk meg az éneklést is bevállalták. Jólesett, nem tagadom, igazán szép születésnapom van, bár egyelőre még mindig nem tudom felfogni, hogy mit értünk el szombaton Pekingben” – tette hozzá.

Az éremátadó után a magyar váltó tagjai az M4 Sportnak is nyilatkoztak:


Magyarország 14 kvótát szerzett a pénteken kezdődő pekingi téli olimpiai játékokra, összesen öt sportágban – alpesi síben, hódeszkában, rövidpályás gyorskorcsolyában, műkorcsolyában és sífutásban – szurkolhatunk a magyar szereplőknek a kínai fővárosban. Legutóbb, 2018-ban Pjongcsangban hat sportágban összesen 19 magyar indult.

A versenyeket az M4 Sport csatornán és az M4sport.hu-n is követhetik.

Ajánljuk még