logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ön szerint akkor is Nadal nyerte volna az Australian Opent, ha Djokovic el tud indulni?

| Szerző: hirado.hu
Rafael Nadal nyerte meg a férfi egyes küzdelmeit a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután a vasárnapi döntőben kétszettes hátrányból fordítva legyőzte az orosz Danyiil Medvegyevet, s ezzel begyűjtötte rekordot jelentő 21. Grand Slam-trófeáját. Másképp is alakulhatott volna azonban az eredmény, ha Novak Djokovic el tud indulni a tornán. Ma ebben a témában kérdezzük olvasóinkat.

 


Ön mit szól hozzá? A hirado.hu és a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának napi, közös szavazásán ezúttal arról kérdezzük olvasóinkat, hogy szerintük akkor is Nadal nyerte volna az Australian Opent, ha Djokovic el tud indulni. A délután 16 óra 10 perckor kezdődő adásban telefonon oszthatják meg véleményüket – Telefonszám: 06 1 vagy 06/30/759-5200, sms: 06/30-90-00666 –, a hirado.hu oldalán szavazatot adhatnak le, a Kossuth, valamint a hirado.hu Facebook-oldalán pedig kommentben mondhatják el, hogy mit gondolnak napi témánkról.


A 35 éves mallorcai sztár történelmet akart írni azzal, hogy begyűjti 21. Grand Slam-serlegét, ezzel megelőzve az örökranglistán egyaránt 20–20 sikerrel álló Roger Federert és Novak Djokovicot. A svájci legenda térdműtétjei után csak tavasszal léphet újra pályára, míg a szerb klasszist oltatlansága miatt a rajt előtt hazaküldték Ausztráliából.

Sokak szerint másképp is alakult volna, ha Djokovic el tud indulni a tornán. Az Australian Open kilencszeres bajnoka két hete érkezett Ausztráliába, de a repülőtéren nem engedték be az országba, visszavonták a belépési engedélyét, majd egy kiutasítottak számára fenntartott hotelben szállásolták el.

Előzőleg az Australian Open szervezői akut egészségi problémájára hivatkozva különengedélyt adtak neki az induláshoz annak ellenére, hogy vélhetően nincs beoltva a koronavírus ellen, noha ezt kötelezővé tették minden résztvevő számára.

Kapcsolódó tartalom

A vízumát a torna előtt bírósági döntés nyomán visszakapta, többször edzett a verseny helyszínén, és első kiemeltként ellenfelet is kapott a sorsoláson, ám utána ismét érvénytelenítették a vízumát, és idegenrendészeti őrizetbe került.

A hosszadalmas procedúra lezárásaként vasárnap bejelentették, hogy elutasították a 34 éves sztár fellebbezését, melyet vízumának bevonása ellen nyújtott be. A címvédőnek így haza kellett utaznia, hétfőn meg is érkezett Belgrádba.

Az immáron rekorder Nadal saját bevallása szerint egyáltalán nem várt magától ilyen szereplést Melbourne-ben, miután tavaly a Roland Garros után csak öt mérkőzést vívott lábsérülése miatt, négy hónapig nem versenyzett, és decemberben koronavírusos is volt. Egy ideig az sem volt egyértelmű, hogy valaha visszatér-e a profi teniszbe.

Ajánljuk még