logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nadal négy hónapja mankóval járt, vasárnap történelmet írt

A nemzetközi sajtó szuperlatívuszokban ír Rafael Nadalról az Australian Open döntőjének másnapján, hangsúlyozva: a spanyol teniszező úgy írt történelmet Melbourne-ben, hogy sérülése miatt az elmúlt hónapokban még a pályafutása folytatása is veszélybe került.

 

Nadal kétszettes hátrányból fordítva a 21. Grand Slam-győzelmét aratta az AO-n, ezzel immár egyedüli rekorder a férfiak között.


Spanyolország:

As:

Rafa Nadal a sporttörténelem egyik legnagyobb hőstettét hajtotta végre a 2022-es Australian Openen. Négy hónappal ezelőtt még mankóval járt, a bal lába gipszben volt, vasárnap pedig – a Grand Slam-győzelmek száma alapján – minden idők legnagyobb férfi teniszezője lett”.

Marca:

Rafael Nadal ismét történelmet írt, kétszettes hátrányból fordított Danyiil Medvegyev ellen és megszerezte pályafutása 21. Grand Slam-címét. A spanyol játékos nagyszerű teljesítményt nyújtott a Rod Laver Arénában azok után, hogy néhány hete még abban sem volt biztos, hogy pályára léphet-e egyáltalán Melbourne-ben”.

El Mundo Deportivo:

Nadal epikus fordítása. A történelem legnagyobb bajnoka. Harmincöt évesen fordított egy nála tíz évvel fiatalabb játékos ellen, ez örökre beíródott a tenisz és a sport aranykönyvébe”.


Nagy-Britannia:

Daily Mail:

Rafael Nadal hihetetlen Australian Open-feltámadása felidézte a 2008-as wimbledoni bajnokságot, amelyen Roger Federer ellen nyert. Novak Djokovicnak fel van adva a lecke”.

The Sun:

Rafael Nadal a férfi tenisz legeredményesebb játékosa lett, köszönhetően szenzációs karrierje egyik legnagyobb feltámadásának”.

The Guardian:

Lehet, hogy itt-ott már recseg-ropog Rafael Nadal teste, de a győzelem iránti vágya csillapíthatatlan. A 35 éves játékos legjobb formáját mutatta 21. Grand Slam-győzelmekor, és a sok sérülése ellenére még több is jöhet”.


Olaszország:

La Gazzetta dello Sport:

Nadal, halhatatlan vagy! Hátrányból fordítva megverte Medvegyevet és megszerezte 21. Grand Slam-címét”.

Corriere dello Sport:

A spanyol teniszező történelmi sikere: 35 évesen 90. tornagyőzelmét aratta, de mindenekelőtt megszerezte a 21. Grand Slam-bajnoki címét, ezzel rekorder lett a férfiak között. Nadal számára ez hihetetlenül felszabadító, miután az elmúlt hónapokban még az is felmerült, hogy vissza kell vonulnia”.


Franciaország:

L’Équipe:

Nadal olyan, mintha egy másik bolygóról jött volna”.


Ausztria:

Kronen Zeitung:

A spanyol Rafael Nadal vasárnap bravúrt hajtott végre és az Australian Openen aratott diadalával Grand Slam-rekorder lett”.


Svájc:

Blick:

A nehézkes kezdés után, amelyet a dicstelen Novak Djokovic-ügy uralt, méltóképpen végződött az Australian Open, amelyre sokáig emlékezni fogunk. A 35 éves Rafael Nadal – aki műtéte és hónapokig tartó kihagyás után elvárások nélkül tért vissza a pályára – tenisztörténelmet írt”.

Ajánljuk még