logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Most már biztos, hogy Algériát sosem bűvölte meg varázsló

| Szerző: hirado.hu
Egészen furcsa közleményt adott ki a héten az algériai labdarúgó-szövetség, amelyben tudomásra hozza, hogy a szakmai stáb sosem alkalmazott varázslót a válogatott megsegítése érdekében.

 

A közleményben a szövetség úgy véli: sajnálatosak azok a feltételezések, amelyek szerint a munkatársak sámán segítségével próbálták volna megtalálni a győzelemhez vezető gondolkodásmódot. Mivel a feltételezés is rombolja a válogatott tekintélyét, közölték, hogy jogi útra terelik az ügyet mindenkivel szemben, aki ilyesmivel vádolja a csapatot.

„Mind a labdarúgóink, mind a stábtagjaink kizárólag a tehetségük, az erejük mozgósításával, a munkájuk elvégzésével szolgálják, illetve szolgálták a múltban is Algériát” – olvasható a bejelentésben.

Az ügy előzménye: az algériai labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Rabah Szadan az elmúlt napokban az algériai sajtóban beszámolt arról, hogy az Egyiptom elleni 2009-es világbajnoki selejtező előtt az algériai szövetség akkori elnöke, Mohamed Rauraua a csapat segítésére meghívta a nagy becsben tartott sámánt (rakit), a néhai Seik Belamert. Szadan szerint a sámán megérkezett, viszont nem engedte őt játékosai közelébe, ugyanis csak feszültséget keltett a csapaton belül.

A címlapfotón az algériai labdarúgó-válogatott játékosai (Forrás: Twitter)

Ajánljuk még