logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az Eb-ről ugyan kiesett a magyar férfi kézilabda-válogatott, de egy párharcra van a vb-től

A magyar férfi kézilabda-válogatottra csak egy párharc vár a jövő évi világbajnokság selejtezőjében, mert az első fordulóban nem kell pályára lépnie.

Az európai szövetség honlapja szerint Svájchoz, valamint az előselejtezőből érkezett Görögországhoz, Törökországhoz, Finnországhoz, Észtországhoz, Romániához, Izraelhez, a Feröer-szigetekhez és Olaszországhoz csatlakozik a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság 16-24. helyezettje, vagyis Szlovénia, Fehéroroszország, Szlovákia, Portugália, Ausztria, Litvánia, Észak-Macedónia, Bosznia-Hercegovina és Ukrajna.

Ezeket a csapatokat jövő szombaton kilenc párba sorsolják, majd március végén oda-visszavágós rendszerben megmérkőznek egymással. A vb-címvédő Dániának, valamint a rendező Svédországnak és Lengyelországnak, illetve az Európa-bajnokság legjobb három válogatottjának nem kell selejtezőt játszania.

A kontinenstorna további középdöntős csapatai és a 13-15. helyezett Csehország, Szerbia és Magyarország csatlakozik az első forduló továbbjutóihoz.

Ezzel újabb kilenc pár alakul ki, amelynek tagjai április közepén mérkőznek meg egymással és a győztesek kijutnak a jövő januári világbajnokságra.

Ajánljuk még