logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nézettségi rekordot hozott a vasárnap esti magyar–portugál kézilabda-mérkőzés

| Szerző: hirado.hu
Az M4 Sport legnézettebb férfi kézilabda közvetítése lett az Európa-bajnokság vasárnap esti rangadója. A Magyarország–Portugália mérkőzést több mint 450 ezren követték a közmédia sportcsatornáján. Ezzel ez a találkozó lett a legnézettebb férfi kézilabda-közvetítés Magyarországon a csatorna indulása óta.
(Fotó: MTVA)

A magyar férfi kézilabda-válogatott egy utolsó pillanatban szerzett góllal 31-30-ra nyert Portugália ellen a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában vasárnap este. Óriási tétje volt a mérkőzésnek, hiszen a magyar válogatott vereséget szenvedett nyitómérkőzésén Hollandiától, így a továbbjutás szempontjából  létfontosságú volt, hogy győzzenek a portugálok ellen.

A helyszínen 20 ezer néző szurkolta végig szinte nyolcadik játékosként a meccset,

fantasztikus hangulatot teremtve segítették a válogatottat a bravúr elérésében. Az M4 Sport képernyője előtt is hasonló lehetett a hangulat. Az utolsó másodpercekben lőtt vezető gólt ugyanis több mint 450 ezren látták.

Vasárnap este a tévénézők 10,1 százaléka választotta a magyar férfi kézilabda-válogatott csoportrangadóját. A mérkőzést 450 964 néző követte az M4 Sport csatornán és több mint 907 embert ért el a közvetítés. A véglegetekig izgalmas mérkőzés ezzel felülmúlta a korábbi csúcstartó Franciaország–Magyarország összecsapást a tavalyi világbajnokságról.

A legnézettebb találkozó címet egyébként a Magyarország–Franciaország női olimpiai csoportmérkőzés tartja. A tavaly júliusi meccset több mint 510 ezer néző követte az M4 Sporton.

 A három legnézettebb férfi kézilabda-közvetítés Magyarországon az M4 Sport indulása óta:

  1. Magyarország–Portugália (2022 férfi kézilabda Eb): 450 ezer néző
  2. Franciaország–Magyarország (2021 férfi kézilabda vb): 436 ezer néző
  3. Magyarország–Tunézia (2019 férfi kézilabda vb): 422 ezer néző

Kapcsolódó tartalom

Kedden 18 órakor következik az utolsó csoportkör. Hogy sikerül-e a nézettségi rekorddöntés, kedden este kiderül, de ami ennél is fontosabb, az a győzelem, hiszen a tét az Európa-bajnokságon való szereplés folytatása!

01.18: Magyarország–Izland 18:00 (M4 Sport, M4sport.hu)

Január 13. és 30. között Magyarország társházigazdaként, Szlovákiával közösen rendezi a 15. férfi kézilabda-Európa-bajnokságot, amelyet az M4 Sport, az M4 Sport+ és az M4sport.hu élőben közvetít. A legfontosabb tudnivalók és a menetrend IDE kattintva érhető el!

Címlapfotó: MTVA

Ajánljuk még