logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„Mindenből lehet tanulni” – alaposan kivizsgálják a Djokovic-ügyet

A Novak Djokovic-ügy után az Ausztrál Tenisz Szövetség (TA) alapos vizsgálatnak veti alá a történteket.

A szervezet kedden azt közölte, hogy „mindenből lehet tanulni”, ezért szeretné az ügy minden aspektusát megvizsgálni. Egyúttal bocsánatot kért azért, hogy a történtek beárnyékolták az év első Grand Slam-tornájának kezdetét.

Tudomásul vesszük, hogy az elmúlt napok eseményei mindenki figyelmét elvonták a versenyről” – fogalmaztak az illetékesek anélkül, hogy Djokovic nevét megemlítették volna.

A 20-szoros GS-győztes szerb világelső – a melbourne-i torna kilencszeres bajnoka – két hete érkezett Ausztráliába,

de a repülőtéren nem engedték be az országba, visszavonták a belépési engedélyét, majd egy kiutasítottak számára fenntartott hotelben szállásolták el.

Előzőleg az Australian Open szervezői akut egészségi problémájára hivatkozva különengedélyt adtak neki az induláshoz annak ellenére, hogy vélhetően nincs beoltva a koronavírus ellen, noha ezt kötelezővé tették minden résztvevő számára.

Kapcsolódó tartalom

A vízumát múlt hétfőn bírósági döntés nyomán visszakapta, többször edzett a verseny helyszínén, és első kiemeltként ellenfelet is kapott a csütörtöki sorsoláson, ám pénteken ismét érvénytelenítették a vízumát, és idegenrendészeti őrizetbe került.

A hosszadalmas procedúra lezárásaként vasárnap bejelentették, hogy elutasították a 34 éves sztár fellebbezését, melyet vízumának bevonása ellen nyújtott be. A címvédőnek így haza kellett utaznia, hétfőn meg is érkezett Belgrádba.

Az ausztrál szövetség keddi állásfoglalásában azt is írta, hogy végig szorosan együttműködött az ausztrál és Victoria állam kormányával. A TA igazgatótanácsa egyébként támogatásáról biztosította Craig Tiley tornaigazgatót, miután néhányan a menesztését követelték.

Közben a spanyol miniszterelnök, Pedro Sánchez úgy nyilatkozott: Djokovic akkor léphet be az országba, ha megfelel a helyi egészségügyi követelményeknek.

Minden sportolónak, aki itt akar versenyezni, meg kell felelnie a spanyol egészségügyi szabályoknak

– mondta a kormányfő kérdésre válaszolva.

Olaf Scholz német kancellár, aki hivatalos látogatáson vett részt hétfőn Spanyolországban és Sánchez mellett állt a sajtótájékoztatón, szintén úgy nyilatkozott: tiszteletben kell tartani, hogy különböző országok különböző szabályokat léptettek életbe.

Ezeket mindannyiunknak be kell tartanunk, függetlenül attól, hogy kik vagyunk

– jelentette ki.

Djokovic rendszeresen utazik Spanyolországba, marbellai házába. Egy videófelvétel alapján december végén és január elején is ott tartózkodott néhány napot.

Ajánljuk még