logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Féltékenység miatt lemondott F1-es posztjáról Alain Prost

Lemondott az Alpine Forma–1-es istállónál betöltött tanácsadói posztjáról Alain Prost. A négyszeres francia világbajnok a közösségi oldalán azt írta: az új csapatvezető, Laurent Rossi „egyedül akar tündökölni a rivaldafényben”, és nem tűri az övével ellenkező véleményeket.
Alain Prost F1 Williams Alain Prost (Williams–Renault) megszerezte a pole pozíciót a Forma-1-es Magyar Nagydíjon a Hungaroringen, 1993. augusztus 14-án (MTI Fotó: Németh Ferenc)

A 66 éves expilóta a L’Équipe című sportnapilap hétfői számában úgy fogalmazott, hogy a csapat ügyvezető igazgatói posztját egy éve átvevő Laurent Rossin úgy érezte, egyedül akar mindenben dönteni, és azt szeretné, ha senki sem befolyásolná.

„A különböző (emberi) kapcsolatok bonyolultabbá váltak és úgy éreztem, hogy egyre nagyobb mértékű a féltékenység” – nyilatkozta Prost.

A francia szakember 2017 óta dolgozott az istálló tanácsadójaként, de elmondása szerint az utóbbi időben eluralkodott az arra vonatkozó akarat, hogy „minél több embert félreállítsanak”.

„Laurent Rossi egyedül akar tündökölni a rivaldafényben, engem viszont mindig is az érdekelt, hogy tagja lehessek egy csapatnak, amelyben meghallgatnak és részt tudok venni bizonyos döntések meghozatalában” – mondta Prost.

Hozzátette, hogy a munk akkor már nem okoz örömet, amikor „a főnök a versenypályára érkezve még csak nem is köszön”.

„Nincs már meg a tisztelet, és ez így nem működhet tovább” – jelentette ki a francia kiválóság, aki 1985-ben, 1986-ban és 1989-ben a McLaren, 1993-ban pedig a Williams istállóval lett világbajnok.

A Renault 2016 óta van jelen ismét gyári csapatként a Forma–1-ben, az Alpine nevet az előző idényben vette fel. Az istálló nemrég megvált lengyel csapatfőnökétől, Marcin Budkowskitól, akinek utódja sajtóértesülések szerint az Aston Martintól január elején távozó Otmar Szafnauer lesz.

Az Alpine tavaly ötödik lett a konstruktőrök vb-pontversenyében, az egyéni rangsorban pedig a kétszeres vb-győztes Fernando Alonso a tizedik, a 2021-es Magyar Nagydíjat megnyerő Esteban Ocon pedig 11. volt.

Ajánljuk még