logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Számkivetettként indult, hősként landolt: videón, ahogy Djokovicot ünneplik Belgrádban

| Szerző: hirado.hu
Hősöknek kijáró fogadtatásban volt része Novak Djokovicnak, miután Belgrádban landolt a gépe hétfőn, azok után, hogy Ausztráliából szinte számkivetettként távozott vasárnap, miután  koronavírus-oltás hiányában kiutasították a szigetországból.

 

Hétfőn a belgrádi Nikola Tesla repülőtér előtt gyülekeztek a szurkolók, akik közül sokan szerb zászlókkal a kezükben azt skandálták,  „Te vagy a mi bajnokunk, Novak!”, amikor a húsz Grand Slam-trófeával büszkélkedő teniszcsillag földet ért.

Novak Djokovicot vasárnap utasították ki Ausztráliából, csaknem másfél hét után azért kellett mennie, mert nem oltatta be magát koronavírus ellen, pedig az ausztrál szabályok ezt megkövetelték volna. A világelső teniszező így nem indulhatott a hétfőn kezdődő Australian Openen, ahol esélye lett volna megszereznie 21. Grand Slam-diadalát, ami egyedülálló rekordnak számítana.

A szerb teniszcsillagot most az is fenyegeti, hogy kizárják a francia nyílt teniszbajnokságról, a Roland Garrosról, miután Franciaországban nemrégiben szigorították az oltással kapcsolatos szabályokat.

Djokovic fogadtatása éles ellenétben áll azzal, ahogy Melbourne-ból, lopva kellett távoznia vasárnap.

Ajánljuk még