logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ő kapta a Puskás-díjat, mutatjuk 2021 legszebb gólját!

| Szerző: hirado.hu
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a hagyományos januári díjátadó gáláján a 2021-es év legjobbjait díjazták, köztük a legszebb találat szerzőjét is.

 

A Sevilla FC-ben futballozó Érik Lamela kapta meg a 2021-es év legszebb góljáért járó Puskás-díjat a zürichi FIFA-gálán hétfőn. Az argentin játékos még a Tottenham színeiben, a Premier League-ben az Arsenal ellen szerzett találatával bizonyult a legjobbnak.

Az argentin csatár találata a cseh Patrik Schiknek a 2021-es Európa-bajnokságon skócia ellen szerzett gólját, illetve az Iráni Mehdi Tareminek az FC Porto színeiben, a Chelsea ellen elért gólját előzte meg a FIFA szavazásán.

Az év legszebb góljának járó Puskás Ferenc-díj létrejöttét Sepp Blatter, a FIFA akkori elnöke Orbán Viktor társaságában jelentette be 2009. október 20-án Felcsúton. A címet hagyományosan a következő esztendő januárjában tartott FIFA-gála keretében adják át.

Az eddigi tizenkét győztes között egy magyar labdarúgót is találunk, 2019-ben ugyanis az akkor a Debrecent erősítő Zsóri Dániel kapta az elismerést.

Címlapfotón: az argentin Erik Lamela az óriáskivetítőn, miután elnyerte az év legszebb góljáért járó Puskás Ferenc-díjat a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) virtuális díjkiosztó gálaestjén a szövetség zürichi székházában, 2022. január 17-én. (Fotó: MTI/EPA/FIFA/Harold Cunningham)

Ajánljuk még