logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Magyar mámor a kézilabda Eb-n! Másodpercekkel a vége előtt lőtte a győztes gólt a csapat

A magyar férfi kézilabda-válogatott 31-30-ra legyőzte Portugáliát a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, vasárnap a budapesti MVM Dome-ban.

„Sok problémával küzdöttek a portugálok és mi is, ehhez képest nagyon izgalmas mérkőzést játszottunk. Nagyon örülök, hogy csapatunk sokkal nyugodtabban és felszabadultabban játszott, mint csütörtökön, de remélem, még elég sok tartalék van bennünk” – nyilatkozta a lefújás után Gulyás István.

Hozzátette, számukra az jelenti a legnagyobb boldogságot, hogy nagy örömöt tudtak okozni a szurkolóiknak. A kapitány elárulta, az utolsó időkérésnél Lékai Máté mondta, mit játsszanak a hátralévő másodpercekben, ezzel megkönnyítette a szakmai stáb dolgát, és jól döntött, Máthé pedig pontosan érkezett.

Bánhidi Bence állapotáról elmondta, nagyon szépen javul a bokája, de nem kockáztatták az egészségét. Hozzáfűzte, bízik benne, hogy a következő két napban tovább javul a beálló sérülése, és kedden ismét játszhat.

A magyarok húszfős keretéből ezúttal is Győri Mátyás, Borbély Ádám, Sunajko Stefan és Nagy Bence maradt ki. A bokasérüléssel bajlódó Bánhidi Bence bekerült a csapatba, de egy másodpercet sem játszott.

A hollandokkal szembeni csalódást keltő vereség után ezúttal is rosszul kezdte a találkozót a társházigazda, 0-3 után, csaknem öt perc elteltével szerezte első gólját.

Tíz perc után megnyugodott, és támadásban, védekezésben, illetve kapusteljesítményben is javult a magyar együttes,

amely 6-1-es sorozatot produkált, és negyed óra elteltével – a kontinenstorna során először – már vezetett (7-6). Topic Petar és Rosta Miklós remekül helyettesítette Bánhidit, és bár a magyarok lendületbe kerültek, ez csakhamar megtört a kiállítások és a videós visszajátszások miatt.

A folytatásban megint sok volt a hiba – elsősorban támadásban –, nem sikerült ellépni, sőt, a portugálok egyenlítettek, ekkor Gulyás István szövetségi kapitány időt kért. Az ellenfél tudatosan lassította a játékot, és mivel az utolsó bő öt percben ötször is betalált, a szünetben ismét vezetett.

A második felvonásban már Székely Márton állt a magyar kapuban,

és mivel 13 perc alatt öt lövést is védett, a csapat újra ellépett két találattal (23-21). A portugálok dolgát védekezésben némileg megkönnyítette, hogy a magyar szélsőket ezúttal is alig foglalkoztatták. Az ellenfél újabb egyenlítése után Lékai Máté helyett immár Hanusz Egon irányításával egy 4-1-es sorozattal meglépett a magyar válogatott.

Hat és perccel a vége előtt Gulyás István időt kért, ám a folytatásban az elrontott magyar támadásokat kihasználva Portugália megint egyenlített (28-28). Az utolsó percre maradt a döntés, amit a hazaiak emberelőnyben tölthettek.

Lékai hétméteresből, Daymaro Salina akcióból volt eredményes, a magyarok 12 másodperccel a vége előtt időt kértek, és már csak öt másodperc volt hátra, amikor

Máthé Dominik a hálóba bombázott, ezzel beállítva a 31-30-as végeredményt.

A mezőny legeredményesebb játékosa Máthé volt nyolc góllal, és a meccs legjobbjának is őt választották.

Az ellenfélnél Rui Silva, Antonio Areia, valamint a Pick Szeged irányítója, Miguel Martins is ötször talált be. Székely Márton hat, Mikler Roland öt védéssel járult hozzá a sikerhez. A két csapat nyolcadik egymás elleni mérkőzésén két vereség mellett hatodszor győztek a magyarok.

Ajánljuk még