logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hajrá, magyarok! – Remek játékkal győzött a magyar csapat a kézilabda Eb-n

A magyar férfi kézilabda-válogatott 31-30-ra legyőzte Portugáliát a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, vasárnap a budapesti MVM Dome-ban

Frissítés:

Magyar mámor a kézilabda Eb-n! Másodpercekkel a vége előtt lőtte a győztes gólt a csapat

Első félidő

Nem indult jól a mérkőzés, a portugálok több támadásunkat is hatástalanították és többször is betaláltak a mieink hálójába, így az első perceket 3-0-ra hozták.

A mienk első gólját Máthé Dominik szerezte hétméteresből (3-1).

Az első tíz percet 5-3-as hátránnyal zártuk, csütörtökön a hollandok ellen egy góllal álltunk rosszabbul a mérkőzés ezen szakaszában, akkor 5-2-re vezetett az ellenfél.

A 12. percben felzárkóztunk egy gólra (5-4), ekkor a portugál időkérés következett.

Petar Topic góljával először volt újra egál a meccs (5-5), majd egy gyors gólváltás után maradt az iksz (6-6).

Emberelőnybe kerültünk, amit sikerült kihasználnunk, az első negyedóra környékén először vezettünk (6-7).

Ezután sikerült tovább növelni az előnyünket, a csapat kétgólos különbséget alakított ki (8-10).

Folyamatosan tartotta a magyar csapat a kétgólos különbséget: amikor a portugálok feljöttek egy gólra, ismét sikerült válaszolnunk. Az első sikertelen magyar támadás után azonban kiegyenlítenek a portugálok (12-12), amit magyar időkérés követett az első félidő 25 percében. Egálról fordultunk rá tehát az első félidő hajrájára.

A félidőt végül minimális, egy gólos hátrányból várhattuk (15-14), de a játék képe a magyar válogatott folyamatos javulását hozta az első félidőben.


Második félidő

A második félidőt jól kezdte a magyar csapat, kiváló védések, pontos támadások: újra vezettünk (15-16).

Az első tíz percben tartotta a magyar csapat az előnyét, majd újra kétgólosra növeltük a fölényt (21-23). A portugálok ismét időt kértek.

A csapat jó játékában oroszlánrészt vállal a magyar kapus Székely Márton, aki többször is kivédte a portugálok szemét.

Tíz perccel a mérkőzés vége előtt sikerült háromra növelni az előnyünket (24-27), de egy szabálytalanság után portugál hétméteres (25-27) és emberelőny következett.

Emberelőnyben sem tudtak közelebb zárkózni a portugálok (26-28). Ezután a mérkőzés hajrájához közeledve időt kért a magyar csapat.

Az időkérés után a portugálok játszottak jobban, előbb kiegyenlítettek (28-28), majd egy kihagyott magyar hétméteres után egy újabb Székely Márton-bravúr tartotta életben a magyar reményeket három perccel a meccs vége előtt.

Újabb magyar gól! Szita Zoltán révén mi várhattuk volna szűk előnnyel a végjátékot, de egy portugál hetes ismét egalizálta az eredményt (29-29).

Egy perccel a vége előtt Lékai Máté hetesével ismét vezettünk (29-30).

Fél perc sem volt már hátra a meccsből, amikor a portugálok időt kértek, hogy az egyenlítésért támadhassanak. A csarnok majdnem felrobbant, zúgott a Ria-Ria-Hungária.

A portugálok betaláltak (30-30), majd 12 másodperccel a vége előtt a magyarok kértek időt, hogy emberelőnyből támadhassunk. Emberelőnyben volt a csapat az utolsó figura Máté Dominikra volt kijátszva, akinek a keze nem remegett meg és pár másodperccel a vége előtt megszerezte a győztes gólt (30-31).


A sípszó előtt

Mindkét csapat vereséggel kezdte a kontinenstornát. A mieink csütörtökön a budapesti MVM Dome-ban rendezett nyitómeccsükön nagy meglepetésre az esélytelenebb hollandokkal szemben maradtak alul, a portugálok pedig a B csoport favoritjától, Izlandtól szenvedtek vereséget. Még nincs semmi veszve, de a mostani mérkőzésen nehezebb ellenfél vár Lékai Mátéékra.

A MagyarországPortugália mérkőzést az M4 Sport vasárnap este 18.00 órától, valamint a hirado.hu és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

A magyar csapat kedden 18 órától a kvartett legerősebb csapatával, Izlanddal találkozik a csoportkör harmadik, utolsó fordulójában. A középdöntőbe az első két helyezett kerül és magával viszi a másik továbbjutó elleni eredményét.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még