logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Good bye, Djokovic – Videón, ahogy a világelsőt repülőre teszik az ausztrálok

| Szerző: hirado.hu
Nem sokat vártak az ausztrál hatóságok Novak Djokovic kiutasításával, a tenisz férfi világelsőjét az első Dubajba tartó gépre feltették.

Mint arról korábban beszámoltunk, a címvédő és világelső szerb Novak Djokovic az ausztrál szövetségi bíróság vasárnapi ítélete értelmében nem indulhat el a hétfőn kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A másfél hete tartó procedúra lezárásaként James Allsop elöljáró bíró helyi idő szerint vasárnap késő délután jelentette be, hogy a bevándorlási hatóságnál, majd a bíróság előtt történt meghallgatás nyomán a háromfős döntnöki testület egyhangúlag elutasította a 34 éves sztár – aki nem rendelkezik koronavírus elleni oltással – fellebbezését, melyet vízumának bevonása ellen nyújtott be. Ez vélhetően azzal jár, hogy Djokovic – aki ügyvédeinek a melbourne-i irodájából, határőrök őrizetében követte a tárgyalást – három évig nem léphet be az országba. Az ítélet ellen további fellebbezésnek nincs helye.

Djokovic az ítélethirdetést követően elmondta, hogy bár rendkívül csalódott, tiszteletben tartja a bíróság döntését, és együttműködik az illetékes hatóságokkal az országból való távozása ügyében.

Az ausztrál hatóságok Djokovicot az első Dubajba tartó járatra felültették. Az RTÉ News-nak sikerült lencsevégre kapnia a melbourne-i repülőtéren, ahogy a bevándorlási hivatal egyenruhásai a megfelelő kapuhoz kísérik teniszezőt.

Sajtóhírek szerint Djokovic gépe magyar idő szerint délután fél egykor szállt fel Ausztráliából.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még