logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Menesztették, csapat nélkül maradt Sevcsenko

Menesztette Andrij Sevcsenkót, a csapat ukrán vezetőedzőjét az olasz futballélvonal utolsó előtti helyén álló Genoa vezetése szombaton.

Alig két hónappal azután kellett távoznia, hogy átvette a kiesésért küzdő együttes szakvezetői posztját, amelyre 2024-ig szólóan szerződtették.

Az olasz sportsajtó már jó ideje jelezte Sevcsenko ingatag helyzetét, elküldése mellett végül is azt követően döntöttek, hogy a Genoa a bajnoki gyengélkedés közepette csütörtökön 3-1-es vereséget szenvedett az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében az AC Milantól. A Serie A-ban a genovai gárda kilenc meccséből egyet sem tudott megnyerni ukrán trénere vezetésével.

A 45 éves Sevcsenkót a múlt héten a lengyel válogatottal hozták hírbe: a varsói Przeglad Sportowy szerint az ő neve is felkerült a nemzeti együttes lehetséges szövetségi kapitányainak listájára. A labdarúgóként 2004-ben az Aranylabdát kiérdemlő Sevcsenko olaszországi munkavállalása előtt, 2016. július 15-től 2021. augusztus 1-ig az ukrán válogatott szövetségi kapitánya volt.

Ajánljuk még