logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kézilabda-Eb: Hajrá, magyarok! Csak a győzelem érhet a végén továbbjutást

| Szerző: hirado.hu
Sorsdöntő találkozóra készül a magyar férfi kézilabda-válogatott vasárnap a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában. Portugália ellen csak a győzelem elfogadható, nagyon kellenek ugyanis a pontok a középdöntőbe való továbbjutáshoz.  

Mindkét csapat vereséggel kezdte a kontinenstornát. A mieink csütörtökön a budapesti MVM Dome-ban rendezett nyitómeccsükön nagy meglepetésre az esélytelenebb hollandokkal szemben maradtak alul, a portugálok pedig a B csoport favoritjától, Izlandtól szenvedtek vereséget. Még nincs semmi veszve, de a következő két mérkőzésen nehezebb ellenfelek várnak Lékai Mátéékra.

Kapcsolódó tartalom

„Tudtuk, hogy az első meccs nagyon nehéz lesz. Sajnos teljesen lefagyott a társaság és ötlettelenül kézilabdázott.

Bízunk benne, hogy ez a fajta feszültség enyhül, a játékosok feloldódnak, tudják kezelni a helyzetet, és sokkal jobb mérkőzés lesz a következő kettő”

fogalmazott Gulyás István szövetségi kapitány.

„A portugálok ellen az lesz a legfontosabb, hogy kontrolláltabban kézilabdázzuk, a kezünkben tartsuk az irányítást” – vélekedett.

A szakmai stábjából Nagy László is csalódottan, de bizakodóan nyilatkozott. Azt mondta, a hazai rendezés kicsit „megnyomta a csapatot”, de a vezetőségnek volt két napja arra, hogy rendezzék a sorokat.

Az egykori kiváló átlövő szerint nem jelentett hátrányt, hogy csütörtöki mérkőzés előtt egyszer sem edzettek a decemberben átadott, vadonatúj MVM Dome-ban. A csapatvezetés azért döntött így, hogy több idő jusson a játékosok pihenésére mondta.

Bánhidi Bence bokasérüléséről Gulyás István elmondta, az alapos orvosi vizsgálatok után derül ki, hogy a Pick Szeged beállója vállalni tudja-e a játékot vasárnap.

Ha a nemzeti együttes győzelemmel jön le vasárnap a pályáról, akkor több fronton is esélye nyílhat a továbbjutásra a csoportból, akár egy körbeverés is segítheti a végén Gulyás István alakulatát.

A magyar csapat kedden 18 órától a kvartett legerősebb csapatával, Izlanddal találkozik a csoportkör harmadik, utolsó fordulójában. A középdöntőbe az első két helyezett kerül és magával viszi a másik továbbjutó elleni eredményét.

A MagyarországPortugália mérkőzést az M4 Sport vasárnap este 18.00 órától, valamint a hirado.hu és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

Címlapfotó: Máthé Dominik, a magyar válogatott játékosa, miután gólt szerzett a férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjában Hollandia ellen a budapesti MVM Dome-ban, 2022. január 13-án. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Ajánljuk még