logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gyászol a Dakar-rali mezőnye: balesetben elhunyt a 20 éves szerelő

A pénteki zárónapon balesetben életét vesztette egy fiatal francia szerelő a világ legnehezebbnek tartott tereprali-versenyén, a Szaúd-Arábiában rendezett Dakar-ralin. A 20 éves Quentin Lavalée-nek mintegy 400 kilométert kellett volna még megtennie, hogy elérje a 8375 kilométer össztávú verseny célját Dzsiddában.
Dakar-rali, PH sport szerelő A PH Sport egyik versenyszerelője dolgozik a francia Lionel Baud, Jean-Pierre Garcin páros Peugeot 3008 DKR versenyautóján a Dakar-rali pihenőnapján, Rijádban, 2022. január 8-án. (forrás: Twitter/PH Sport)

A szervezők közlése szerint egy segítőautó járt szerencsétlenül, a balesetnek pedig – melyben a jármű egy helyi teherautóval ütközött – halálos áldozata is volt.

„A helyi (szaúdi) rendőrség közlése szerint péntek délelőtt 11:30-kor a 234. kilométernél összeütközött egy szervizautó és egy helyi kisteherautó. A szervizautó vezetője, Quentin Lavalée, aki francia állampolgár és a PH Sport csapat tagja, a baleset következtében életét vesztette” – áll a Dakar szervezőinek pénteki közleményében.

A szerencsétlenül járt francia szerelő versenyen kívül, de a viadal teljes addigi távját teljesítette egy klasszikus Peugeot 205 T16 Dakar versenyautóval. Vele utazó szerelőtársát, a belga Mazime Frére-t mentővel a dzsiddai kórházba szállították, ám ő eszméleténél volt. Állapotáról a vizsgálatok után ígértek tájékoztatást a szervezők.

A 44. Dakar-rali pénteki zárónapjának eseményeiről és a végeredményről bővebben itt olvashat.

Címlapfotó: PH Sport (forrás: Twitter)

Ajánljuk még