logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Visszatérhet a Ferrarihoz Jean Todt, az egykori sikerkovács

| Szerző: hirado.hu
Hétfőn közzétette új vezetői struktúráját a Ferrari. Hét új felső- és középvezető kinevezése mellett megerősítették posztján Mattia Binottót, a Ferrari F1-es csapatának vezetőjét. Jean Todt érkezéséről nem esik szó a közleményben, olasz sajtóértesülések szerint azonban a Ferrari korábbi sikerkovácsa napokon belül visszatér Maranellóba, ahol Binotto kiemelt tanácsadója lesz.

Bár a Ferrari hivatalosan egyelőre nem erősítette meg a hírt, több olasz sajtóorgánum úgy tudja, hogy a maranellói gárda még ezen a héten bejelenti Jean Todt visszatérését.

A Corriere della Sera értesülései szerint a Ferrari elnöke, John Elkann még szeptemberben, a Le Mans-i 24 órás viadal alatt tárgyalt Jean Todttal a 75 éves francia szakember esetleges visszatéréséről.

Todt 1993-ban vette át a Scuderia Ferrari csapatvezetői posztját, és kulcsszerepe volt abban, hogy 1996-ban leszerződtették Michael Schumachert.

Utolsó éveit a Ferrarinál (2005, 2006) vezérigazgatóként töltötte, majd különleges tanácsadói pozíciót vállalt Stefano Domenicali csapatfőnöksége alatt.

A Todt irányítása alatt eltelt 15 év volt a Ferrari Forma–1-es történetének legsikeresebb korszaka, amelyet Schumacheré mellett Ross Brawn technikai igazgató és Rory Byrne főtervező neve fémjelez. A német kiválóság és csapattásai – az északír Eddie Irvine, majd a brazil Rubens Barrichello –

1999 és 2004 között hat egymást követő konstruktőr-világbajnoki címere vezették az olasz gárdát, Schumacher pedig 2000 és 2004 között ötször volt a pilóták bajnoka.

Jean Todtot 2009-ben megválasztották a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elnökévé, és a posztot két újraválasztása után egészen 2021 decemberéig betöltötte. Az egyébként állatorvos végzettségű francia sportmenedzser február végén tölti be 76. életévét.

A Ferrari 2022. január 10-ével kinevezett új vezetői:

  • termékfejlesztés: Gianmaria Fulgenzi (olasz)
  • kutatás és fejlesztés: Ernesto Lasalandra (olasz)
  • technológia és infrastruktúra: Davide Abate (olasz)
  • digitalizálás és adattárolás: Silvia Gabrielli (olasz)
  • beszerzés és minőség-ellenőrzés: Angelo Pesci (olasz)
  • gyártás: Andrea Antichi (olasz)
  • kommunikáció: Charlie Turner (angol)

Ajánljuk még