logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nadal szerint cirkusz Djokovic ügye

| Szerző: hirado.hu
Novak Djokovic legnagyobb riválisa, a spanyol Rafael Nadal is elmondta véleményét a tenisz férfi világelsőjének napok óta húzódó bevándorlási ügyéről.

Mint arról korábban beszámoltunk, hétfőn még biztosan nem dől el, hogy részt vehet-e a jövő héten kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságon a világranglistát vezető Novak Djokovic, akinek fellebbezését elfogadta az ausztrál szövetségi bíróság, így a húszszoros Grand Slam-győztes szerb játékos visszakapta a vízumát.

Djokovic szerdán érkezett Melbourne-be, majd a repülőtéren egy különszobában órákon át a hatóságok döntésére várt, hogy beléphet-e az országba. Előzőleg még arról szóltak a hírek, hogy az Australian Open szervezői akut egészségi problémájára hivatkozva különengedélyt adtak neki az induláshoz, mindezt annak ellenére, hogy vélhetően nincs beoltva koronavírus ellen, bár a viadalon ez kötelező. Az év első GS-tornájának otthont adó Victoria állam hatósága azonban megtagadta a belépést a játékostól, majd eldőlt, hogy nem kap vízumot, mert “nem szolgáltatott elegendő bizonyítékot ahhoz, hogy teljesítse a belépéshez szükséges előírásokat”.

Az ausztrál nyílt bajnokság kilencszeres győztesének ügye nagy vihart kavart világszerte, ráadásul Belgrád és Canberra diplomáciai vitába bonyolódott miatta. A szerb parlament szóvivője, Ivica Dacic aggodalmát fejezte ki, hogy ha Hawke kiutasítja Djokovicot Ausztráliából, akkor a világelső a következő három évben nem utazhat be az országba.

Kapcsolódó tartalom

Djokovic egyik nagy riválisa, a szintén húszszoros GS-tornagyőztes spanyol Rafael Nadal „cirkusznak” nevezte a jelenleg is zajló ügyet, és hozzátette, függetlenül attól, hogy ő egyetért-e Djokoviccsal, vagy sem, a bíróság ítéletet hozott, melynek érvényben kellene maradnia.

Úgy döntöttek, hogy elindulhat a tornán, és szerintem ez volt a legsportszerűbb, amit tehettek” – nyilatkozta Nadal a spanyol Onda Cero rádiónak.

Az ügyvédei által szombaton közzétett iratok szerint Djokovic november közepén megkapta a beutazáshoz szükséges vízumot, december 30-án pedig az orvosi mentességről szóló igazolást is. Utóbbit annak alapján, hogy december 16-án pozitív tesztet szolgáltatott.

Djokovic korábban oltásszkeptikus kijelentéseket tett, magánélete védelmére hivatkozva pedig továbbra sem hozza nyilvánosságra, hogy kapott-e koronavírus ellen vakcinát. Különengedélyének híre élénk tiltakozást váltott ki Ausztráliában, míg a vele Melbourne-ben történteket Szerbiában fogadta óriási felháborodás.

Ajánljuk még