logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ügyvédei harcolnak azért, hogy Djokovicot ne tegyék fel az első hazafelé tartó gépre

| Szerző: hirado.hu
Hiába kapott különengedélyt, hogy részt vehet az ausztrál nyílt bajnokságon, órákig a melbourne-i repülőtéren, egy elkülönített szobában várakozott a férfi teniszezők világranglistáját vezető szerb Novak Djokovic, mielőtt megtagadták tőle a belépést az országba. A sportoló egy helyi karanténhotelben várja, hogy ügyvédei ki tudják-e harcolni a bejutását.

 

Novak Djokovic ügyvédei azért küzdenek, hogy a szerb teniszcsillagnak ne kelljen felülnie az első Ausztráliából visszafelé tartó repülőgépre – számolt be róla a Reuters.

Az ausztrál nyílt bajnokságon címvédő, húszszoros Grand Slam-bajnok sztárjátékos egy melbourne-i karanténhotelben várakozik, amíg képviselete jogi diskurzust folytat a helyi hatóságok képviselőivel.

A kilencszeres bajnok világelső kedden jelezte, hogy részt vesz a melbourne-i viadalon, miután a szervezők annak ellenére különengedélyt adtak neki, hogy az Australian Openen minden résztvevőtől elvárják, hogy be legyen oltva a koronavírus ellen, noha Djokovic – akut egészségi problémájára és magánélete védelmére hivatkozva – egyelőre nem hozta nyilvánosságra, megfelel-e ennek a követelménynek.

Kapcsolódó tartalom

Djokovics helyi idő szerint szerdán 23.30 órakor (közép-európai idő szerint 13.30-kor) szállt le a melbourne-i Tullamarine reptéren, majd a hatóságok döntésére várt, hogy beléphet-e az országba.

Az év első GS-tornájának otthont adó Victoria állam hatósága azonban megtagadta a belépést Djokovictól, így eldőlt, hogy nem kap vízumot.

Scott Morrison miniszterelnök korábban azt nyilatkozta, várja a bizonyítékokat, amelyek alátámasztják a világelső igényét. „Ha ez nem következik be, nem teszünk kivételt, és máris felülhet a hazafelé tartó gépre” – jelentette ki a kormányfő a nap folyamán.

A különengedély híre élénk tiltakozást váltott ki Ausztráliában, ahol a 16 év feletti lakosság 90 százaléka már két vakcinát kapott a koronavírus ellen.

Az ausztrál nyílt bajnokság január 17-én kezdődik.

Ajánljuk még