logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ők lettek az év magyar sportolói

| Szerző: hirado.hu
Csütörtök este ünnepélyes gálaműsor keretében adták át a 2021-es év legjobb sportolóinak, csapatainak és edzőinek járó díjakat. Az M4 Sport Az Év Sportolója Gálát a tévében és online is élőben közvetítette a Nemzeti Színházból.

Az M4 Sport beszámolója szerint elsőként az év e-sportolóját díjazták, aki Blazsán Patrik.

Blazsán Patrik átveszi az Év E-sportolója díjat Farkas Bertalan űrhajóstól és Gyulay Zsolttól, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatójától (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Ezután a Debrecenben rendezett Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupát választották az év szabadidősport-rendezvényének.

Decsi András lett az év edzője, Szilágyi Áron és a férfi kardválogatott trénere.

Decsi András vívóedző, az Év Edzője díjazottja (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A tokiói paralimpián bronzérmes Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Madarászné Mező Boglárka, Dani Gyöngyi alkotta női tőrcsapat lett az év fogyatékos csapata.

Veres Amarilla, Dani Gyöngyi és Krajnyák Zsuzsanna, a paralimpiai női párbajtőrcsapat tagjai (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A tokiói olimpián aranyérmes Bodonyi Dóra, Csipes Tamara, Kárász Anna, Kozák Danuta összeállítású kajak négyes lett az év csapata az egyéni sportágak képviselői közül.

A tokiói olimpián 500 méteren egyesben ezüst-, a négyessel pedig aranyérmes Csipes Tamaráé az év női sportolója díj.

Csipes Tamara átveszi az Év Női Sportolója díjat Stephen Roche-tól, az 1987-es Giro győztesétől és Eisenkrammer Károlytól, a Tour de Hongrie nemzetközi kerékpáros körverseny főszervezőjétől (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Az év fogyatékos női sportolója a tokiói paralimpián 100 méteres hátúszásban aranyérmes Pap Biankát választották.

Pap Bianka úszó átveszi az Év Fogyatékos Női sportólója díjat Raymon Blondeltől, az Európai Paralimpiai Bizotság elnökétől és Urr Anitától, a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkárától (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A legidősebb magyar válogatott labdarúgó, a 94 éves Raduly József kapta a Magyar Sportújságírók Szövetsége Életműdíját.

A tokiói paralimpián aranyérmes kajakos, Kiss Péter Pál érdemelte ki az év férfi fogyatékos sportolója díjat.

Fiola Attilának a nyári labdarúgó Európa-bajnokságon a franciák ellen lőtt gólját választották meg az év sportpillanatának.

A tokiói olimpián bronzérmes női vízilabda-válogatottat választották az év csapatának a hagyományos csapatsportok között.

A tokiói olimpián sporttörténelmet írva sorozatban harmadszor ötkarikás aranyérmes Szilágyi Áron lett a 2021-es év legjobb férfi sportolója.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még