logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Patthelyzet: kalitkában rekedt a melbourne-i reptéren a férfi tenisz világelsője

Órák óta a melbourne-i reptéren, egy elkülönített szobában várakozik a férfi teniszezők világranglistáját vezető szerb Novak Djokovic arra, hogy beengedjék Ausztráliába. Az Ausztrál Open szervezői különengedélyt adtak a címvédő szerbnek a belépésre, Victoria szövetségi állam egészségügyi hatósága azonban közölte: még egy 20-szoros Grand Slam-győztes kedvéért sem tesznek kivételt az oltási kötelezettség alól.

Az ausztrál nyílt bajnokságon címvédő, húszszoros Grand Slam-bajnok sztárjátékos helyi idő szerint 23:30 órakor (közép-európai idő szerint 13:30-kor) szállt le a melbourne-i Tullamarine reptéren, ám azóta is a hatóságok döntésére vár, hogy beléphet-e az országba.

Djokovic édesapja a szerb médiának azt mondta, fia egy fegyveres őr társaságát leszámítva órák óta egyedül várakozik egy reptéri szobában.

A kilencszeres bajnok világelső kedden jelezte, hogy részt vesz a melbourne-i Ausztrál Openen, miután a szervezők – akut egészségi problémájára hivatkozva – annak ellenére különengedélyt adtak neki, hogy az Australian Openen minden résztvevőtől elvárják, hogy be legyen oltva a koronavírus ellen, noha ő (magánélete védelmére hivatkozva) egyelőre nem hozta nyilvánosságra, megfelel-e ennek a követelménynek.

Az év első Grand Slam-tornájának otthont adó Victoria állam hatósága egyelőre megtagadta a belépést Djokovictól,

akinek sorsa így az állami szervtől, valamint Scott Morrison miniszterelnöktől függ. Utóbbi korábban azt nyilatkozta, várja a bizonyítékokat, amelyek alátámasztják a világelső igényét.

„Ha ez nem következik be, nem teszünk kivételt, és máris felülhet a hazafelé tartó gépre“ – jelentette ki a kormányfő a nap folyamán.

A különengedély híre élénk tiltakozást váltott ki Ausztráliában, ahol a 16 év feletti lakosság 90 százaléka már két vakcinát kapott a koronavírus ellen.

Az ausztrál nyílt bajnokság január 17-én kezdődik.

Ajánljuk még