logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kitört az Audi hátsó kereke, elvérzett a Dakar-rali címvédője

| Szerző: hirado.hu
A címvédő Stéphane Peterhansel gyakorlatilag már a Szaúd-Arábiában zajló Dakar-rali első szakaszán kiesett a győzelemért folyó versenyből, a 14-szeres győztes francia kiválóság ugyanis már az idei Dakar első sivatagi szakaszán összetörte az Audi nagy csinnadrattával beharangozott elektromos hajtású versenyautóját.

 

Lemondhat 15. Dakar-győzelméről Stéphane Peterhansel, miután a francia kiválság és navigátora, Edouard Boulanger balesetet szenvedett a Dakar-rali vasárnapi második szakaszának 153. kilométerénél. Az idén az Audi RS Q e-tron csapat egyik elektromos hajtású autójával induló francia kettős egy mélyedésbe hajtott a tevefűvel benőtt talajon, aminek következtében kitört az autó egyik hátsó kereke.

Peterhansel és navigátora megpróbálta a helyszínen megjavítani a versenyautót, amelynek azonban

kitört a teljes bal hátsó felfüggesztése, a Dakar címvédője így kénytelen volt megvárni a szervizkamiont, amely azonban csak hat órával később ért a helyszínre.

Peterhansel később folytatta a versenyt, másfél órával később azonban újabb probléma merült fel, a francia versenyző pedig, hogy ne esteledjen rájuk a sivatagban, kiszállt a versenyből és közúton érkezett meg a következő, Hail város közelében felállított táborhelyre. Az Audi „vezérbikája” a két nem tervezett leállás miatt már a viadal elején tetetemes hátrányba került, és

gyakorlatilag kiszállt a végső győzelemért folyó küzdelemből.

A kiváló francia versenyző a szombati dzsiddai prológ után még a második helyen állt.

Az 56 éves francia pilóta az elmúlt három idényt az X-Raid Mini csapatánál töltötte, idén korábbi csapattársával, Carlos Sainz-cal és a kétszeres DTM-bajnok Mattias Ekströmmel együtt szerződött az Audihoz, amely a márka elektromos hajtásláncát kívánja promotálni a 2022-es Dakaron.

Ajánljuk még