logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elutasították az óvást, Vincze Ferenc negyedszer nyert a Szilveszter-ralin

A Vincze Ferenc, Németh Gergely (Škoda Fabia R5) kettős nyerte a szerdán véget ért, évbúcsúztató Szilveszter-ralit. A 2019-es magyar ralibajnok páros mögött egy cseh és egy cseh-szlovák kettős végzett a dobogós helyeken a Hungaroringen és környékén megrendezett nemzetközi viadalon.

A Korda Racing áltla felkészített Škoda Fabia R5-öst vezető Vinczének ez már a negyedik sikere, ezt megelőzően 2014-ben, 2016-ban és 2017-ben győzött a hagyományos évzáró viadalon.

A 2019-ben abszolút magyar bajnok Vincze – aki az idén egyetlen versenyen sem állt rajthoz az országos bajnokságban – az MTI-nek elmondta, nagy örömet jelent számára, hogy ismét nyert a Szilveszter-ralin.

Előzetesen nem számítottam rá, hogy győzni tudunk, és a keddi nap nem is sikerült túl jól, legfőképp a nem megfelelő gumiválasztás miatt. Ma már minden úgy alakult, ahogy szerettük volna, boldogok vagyunk, hogy nyertünk” – jelentette ki Vincze.

A pécsi versenyző hozzátette: még zajlanak a tárgyalások, de a tervek szerint jövőre a Korda Racing versenyautójával áll majd rajthoz az országos bajnokságban is.

Vinczéék mögött a cseh Petr Semerad, Danny Persein duó zárt a második helyen, míg a cseh, szlovák Ondrej Bisaha, Imrich Ferencz kettős harmadik lett.

A másodikként végző cseh páros óvást nyújtott be, ezt azonban a versenybíróság elutasította. A 2018-as viadal óta ez a második alkalom, hogy a leintés után benyújtott óvás elbírálását követően hirdettek végeredményt.

A 2021-es Szilveszter-ralin hat országból több mint 200 versenyautó állt rajthoz.

A Szilveszter-rali végeredménye (6 gyorsasági szakasz, összesen 56 km):

1. Vincze Ferenc, Németh Gergely (magyar) Škoda Fabia R5 34:31,1 perc
2. Petr Semerad, Daniel Persein (cseh) Škoda Fabia R2 Evo 3,2 mp hátrány
3. Ondrej Bisaha, Imrich Ferencz (cseh, szlovák) Škoda Fabia R5 9,5 mp h.

Ajánljuk még