logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elrajtolt a Szilveszter-rali több mint kétszáz versenyzőpárosa

Szinay Attila, az Agrárminisztérium közigazgatásért felelős államtitkára rajtoltatta el kedden a Hungaroringen és környékén zajló hagyományos évzáró verseny, a Szilveszter-rali mezőnyét. Az egy égy év kihagyás után ismét megtartott évzáró viadalon hat ország több mint 200 versenyautója áll rajthoz.
Porkoláb Gergő és Szentpéteri Gábor BMW E36 típusú versenyautójukkal a 22. Szilveszter-rali első napján a mogyoródi Hungaroringen 2021. december 28-án. A kétnapos, 56 kilométer össztávú versenyre hat országból érkeznek versenyzők, a nézők több mint 200 autót láthatnak a mogyoródi Forma–1-es pályán. (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A mogyoródi Forma–1-es pálya alapvetően nagyon jó helyszín, de az évbúcsúztató raliversenynek is jó házigazdája – emelte ki a politikus az M1-nek nyilatkozva.

A rendezők jóvoltából a biztonsági autóval körbe mehettem a pályán, ami nagyon technikásnak tűnik és a versenyzők dolgát talán kicsit tovább nehezíti a szemerkélő eső” – mondta Szinay Attila, aki több külföldi indulóval is találkozott a paddockban, akik szerinte tovább emelik a viadal rangját.

A nézők között pedig gyermekes családokat láttam, tehát jól látszik, hogy a raliversenyeknek nemcsak sportértékük van, de turisztikai élmények is lehetnek, hiszen a magyar autó-motorsportnak hagyományai vannak, és jövőképe is van” – jelentette ki az államtitkár.

A szerdán záruló Szilveszter-ralin hat ország több mint 200 versenyautója indul, a viadal össztávja a szokásosnál rövidebb, csupán 56 kilométer.

Ajánljuk még